Huawei heeft het voornemen om wereldwijd de meeste smartphones te verschepen. Met successen zoals de P20 Pro van eerder dit jaar is het goed op weg om de tweede plek van Apple over te nemen en te behouden. Met het zicht op de toppositie is het alleen Samsung nog dat aan de kant moet worden gezet. De Zuid-Koreaanse fabrikant staat op het punt om de Galaxy A8s te introduceren; de eerste smartphone met een gat in het display voor de frontcamera. Terwijl iedereen uitkijkt naar dit verwachte model lijkt Huawei er met de primeur vandoor te gaan. De Chinese fabrikant lanceert in december namelijk de eigen versie van dit technische hoogstandje.

Teaser

De bevestiging van een smartphone met een gat in het display komt in de vorm van een teaserafbeelding, gepubliceerd op Huawei’s Weibo account. Hoewel dit nog geen harde bevestiging is laat de teaser niets aan de verbeelding over. De smartphone is niet voorzien van een notch, maar van een camera in de linker bovenhoek van het display. Afgaande op de afbeelding is er enkel een opening voor de frontcamera en verder geen inkeping in het display.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Live-foto

Tegelijkertijd is een live-foto van de smartphone op Weibo geplaatst waarin een Huawei smartphone wordt getoond met dit display. Gemaakt in het openbaar vervoer is een persoon te zien die een prototype bij zich draagt. Hoewel het volledige design door een case verstopt wordt is het display met de frontcamera opening goed te zien. Door de kleine opening voor de frontcamera wordt de screen-to-body ratio aanzienlijk verhoogd doordat er geen inkeping meer nodig is.

punch hole display

De praktijk moet nog uitwijzen of deze opening voor de camera hinderlijk is. Mogelijk wordt de Huawei smartphone Nova 4 genoemd en is het door de vroege introductie sneller op de markt dan de Galaxy A8s van Samsung. Waar Samsung onlangs het Infinity-O display aankondigde tijdens de ontwikkellaarsconferentie lijkt Huawei er daadwerkelijk met de eer vandoor te gaan.