Samsung werkt aan een drietal tablets als we de laatste geruchten mogen geloven. Er wordt gesproken over de Galaxy Tab S4, Galaxy Tab A2 XL en de Galaxy Tab Advanced2. Een handleiding van de onaangekondigde Samsung Galaxy Tab Advanced2 is nu opgedoken waardoor een aantal specificaties van de tablet bekend zijn geworden. Er zijn bovendien een aantal schetsen van de tablet zichtbaar die een goed beeld geven van hoe de tablet eruit komt te zien.

Galaxy Tab Advanced2

Afgelopen maand werd door een Bluetooth certificatie bekend dat een Samsung tablet met het modelnummer SM-T583 op de markt zal komen met de naam Samsung Galaxy Tab Advanced2. Gedacht wordt dat dit de opvolger zal zijn van de Galaxy Tab A 10.1. Samsung lanceerde dit model in 2016 met SM-T580 als modelnummer. Het is dan ook niet vreemd om te denken dat de SM-T583 een nieuwe versie is. Er zijn echter wel een aantal opmerkelijke verschillen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Specificaties Galaxy Tab Advanced2

De specificaties van de tablet met dit modelnummer laten zien dat de tablet aangedreven wordt door de Exynos 7870 chipset. Dit is dezelfde chipset die voor de rekenkracht in de Galaxy Tab A 10.1 zorgt en smartphones zoals de Galaxy J6 en Galaxy A6. De resolutie van de Samsung Galaxy Tab Advanced2 is bovendien ook gelijk met 1920 x 1200 pixels zoals te lezen is in de handleiding. Jammer genoeg hebben we het displayformaat niet kunnen vinden in de handleiding maar wat verder wel bekend is geworden, is dat het toestel op Android 8.0 Oreo draait. Dit in tegenstelling tot de Galaxy Tab A 10.1, welke op Android 7.0 Nougat draait.

SM-T583

De afmetingen van de Samsung Galaxy Tab Advanced2 zijn 250.4 x 166.2 x 8.5 mm bij een gewicht van 525 gram. Er is ondersteuning voor Bluetooth 4.2, microSD, Bixby maar ook is er surround-effect sound met Dolby Atmos. De schetsen in de handleiding laten verder zien dat er geen home button is, de volume en aan/uit knoppen aan de bovenzijde te vinden zijn en opladen mogelijk is via de USB Type-C aansluiting. Er is een camera aan de voorzijde met LED flitser. De Live Sticker feature is bovendien aanwezig om selfies wat leuker te maken maar ook is er een Beauty en Pro modus. De camera aan de achterzijde beschikt over autofocus, HDR en panoramamodus.

De handleiding vertelt verder niets over het aantal megapixels van deze camera’s en ook niets over de opslagruimte en het werkgeheugen. Er zijn dus nog steeds een aantal details onbekend waar we waarschijnlijk snel meer over te weten komen.

Bron: SM-T583