Met de introducties van de 2018 A- en S-series achter de rug is het tijd geworden dat Samsung de nieuwe J-modellen gaat onthullen. In de afgelopen maanden zijn diverse modellen gespot, waaronder de Galaxy J4. Van dit budgetvriendelijke maar nog steeds onaangekondigde model hebben we nu de handleiding gevonden waardoor we weer iets meer kunnen vertellen over de features van dit specifieke model.

Samsung Galaxy J4

De Samsung Galaxy J4 is waarschijnlijk het goedkoopste model van dit jaar. Het toestel beschikt over een “normaal” 5.5 inch display met HD resolutie. Uit de handleiding blijkt dat dit een scherm met 16:9 beeldverhouding is en dus geen Infinity Display zoals de A- of S-serie. De vingerafdrukscanner is bij dit toestel onder het scherm te vinden, niet aan de achterzijde zoals bij veel andere recente Galaxy modellen. Boven het scherm is er plek voor een speaker, nabijheidssensor en een frontcamera met flitser.

galaxy j4

De power button is aan de rechterzijde van het toestel geplaatst en onderop is er nog altijd de 3.5 mm koptelefooningang te vinden. De volume buttons zitten aan de linkerzijde van het toestel en zo te zien is er dus geen Bixby button bij dit model. Als we naar de achterzijde kijken dan zien we een enkele camera met daaronder een flitser en ernaast nog een kleine speaker. In vergelijking met de J3 en J5 2017 van vorig jaar is deze kleine speaker een nieuwe toevoeging. Uit de handleiding blijkt dat ook dit model uitgerust is met Dolby Atmos (surround sound), als gevolg van de samenwerking die Samsung en Dolby met elkaar zijn aangegaan. De Samsung Galaxy S9 en S9+ waren de eerste twee modellen met Dolby Atmos.

batterij

Verwachte specificaties

De smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf is voorzien van de Exynos 7570 chipset zoals eerder al uit een benchmark bleek. Dit is een quad-core processor dat wordt gekoppeld aan 3GB of 4GB RAM. De hoofdcamera aan de achterkant heeft een 13 megapixel sensor met flitser. De frontcamera heeft naar verwachting 5 megapixels met ook een flitser. De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh en is door de gebruiker te verwijderen zoals de handleiding laat zien. Opladen is mogelijk met de USB kabel en sommige modellen zijn voorzien van dual-sim functionaliteit.

Op dit moment is het nog niet bekend wat de prijs van de smartphone wordt maar veel zal het niet zien. Gezien de specificaties van de SM-J400F is dit een Galaxy model dat in het onderste segment geplaatst wordt tussen de andere budgetmodellen. Of de Samsung Galaxy J4 in Nederland uitgebracht gaat worden is ook nog onbekend terwijl de tekenen sterk zijn dat de Galaxy J6 wel hier in Nederland zal verschijnen.

Bron: Samsung