Het duurt niet lang meer voor de nieuwe Galaxy A serie van Samsung onthuld wordt. De afgelopen maanden is het niet stil geweest rondom de nieuwe Galaxy modellen. Zo ontdekten we de support pagina’s van de nieuwe toestellen, ontvangen de toestellen meerdere certificaties en nu zijn ook een aantal foto’s van het grote model gelekt. Deze foto’s zijn afgelopen weekend op het Chinese sociale netwerk Weibo verschenen en vlak daarna met de wereld gedeeld. Opvallend detail; het lijkt erop dat hiermee ook de Samsung Galaxy A8+ naam bevestigt is.

Infinity Display

Al vroeg in het jaar werd gezegd dat de nieuwe A modellen over het Infinity Display zullen beschikken en dat lijkt nu bevestigt door de recente foto’s. De smartphone heeft hierdoor geen home button aan de voorkant maar aan de achterkant. Deze komt waarschijnlijk in het midden, onder de camera. Dit wordt overigens ook gezegd over de verwachte Galaxy S9. Het beeldschermformaat is 6 inch met een beeldverhouding van 18.5:9 zo bleek uit eerder gelekte gegevens. De Samsung Galaxy A8+, met het modelnummer SM-A730x, krijgt naar verwachting de Exynos 7885 chipset onder de motorkap. Deze octa-core chipset is vervaardigd met het 10 nanometer proces wat moet leiden tot een betere efficiëntie en meer rekenkracht. Uit een benchmark werd duidelijk dat er maar liefst 6GB werkgeheugen aanwezig zal zijn. Ter vergelijking, de 2017 versie heeft “slechts” 3GB werkgeheugen.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Waar de Galaxy A in 2017 nog in drie verschillende varianten beschikbaar was lijkt het erop dat er voor 2018 maar twee modellen gepland staan. Dit zouden de opvolgers zijn van de Galaxy A5 2017 en de Galaxy A7 2017, alleen krijgen de twee modellen wel een andere naam. Volgens een bekende Twitter tipgever worden de toestellen Samsung Galaxy A8 (2018) en Samsung Galaxy A8+ (2018) genoemd. Of dit daadwerkelijk de nieuwe namen worden van de A-modellen in 2018 zullen we snel weten. De verwachting is dat de smartphone vlak na de jaarwisseling door Samsung gepresenteerd worden.

galaxy-a8+

Bron: Weibo