Over iets minder dan een maand presenteert Samsung het “A Galaxy Event.” Dit doet het op 10 april, wanneer het een aantal nieuwe A-modellen gaat introduceren. En dat zijn er nogal wat, als we de geruchten mogen geloven. Hoewel de Galaxy A10, A20, A30 en A50 al op de markt zijn gebracht staan er nog een aantal in de planning. Een van deze modellen is de Galaxy A40; de smartphone waarvan de beelden zojuist dankzij Winfuture zijn gelekt.

Update: de Galaxy A40 is inmiddels in Nederland te bestellen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Samsung Galaxy A40

Gezien de modelnaam valt de Galaxy A40 precies tussen de A30 en A50. Dit betekent, als we uitgaan van de gebruikelijke strategie, dat de specificaties een combinatie van beiden hebben. En ook dit wordt vandaag bevestigd. In tegenstelling tot de Galaxy A50 heeft de Galaxy A40 geen triple-camera maar een dual-camera. Het display heeft een grootte van 5.9 inch, met bovenin de U-inkeping voor de frontcamera. De vingerafdrukscanner is bij dit model ook niet onder het display geplaatst, maar is op de gebruikelijke plek aan de achterzijde te vinden.

Aan de binnenkant is er plek gemaakt voor de Exynos 7904 chipset, een octa-core processor die ook in de andere A-modellen te vinden is. Dit wordt gecombineerd met 4GB RAM en een interne opslagruimte van 64GB. Geen slechte combinatie, maar ook lang niet vergelijkbaar met de S-serie zoals de Galaxy S10e. De Galaxy A40 heeft verder een 3100 mAh batterij en USB-C aansluiting aan de onderzijde.

De Galaxy A40 wordt naar verwachting geleverd in vier kleuren; zwart, blauw, koraal en wit. Met een adviesprijs van 249 euro valt het nog net in de budgetcategorie, hoewel de andere verwachte A-modellen in het middensegment zullen behoren. Er zijn tekenen dat de Galaxy A40 ook in Nederland verkocht gaat worden, maar op dit moment is dit nog niet officieel door Samsung bevestigd.