Liefhebbers van de stylus-pen kijken elk jaar uit naar de nieuwe Samsung Galaxy Note. Al vanaf 2011 is dit de smartphone die vergezeld wordt door de S Pen. Na het succes van de Samsung Galaxy Note 9 van vorig jaar wordt dit jaar nummer 10 verwacht. En hoewel we al wat tekenen van de Note 10 en Note 10 Pro zijn tegengekomen, komt @Onleaks vandaag weer vroegtijdig met een set renders en 360-graden video van de smartphone. In samenwerking met 91mobiles toont de betrouwbare leaker het volledige ontwerp van de verwachte smartphone.

Centrale ‘punch-hole’-camera

Het unieke kenmerk van de Galaxy S10-serie was toch wel de zogenoemde ‘punch-hole’-camera. Met een perforatie van het display wordt een opening gecreëerd voor de frontcamera, dat hierdoor omringd wordt door het display. Deze innovatieve oplossing wordt overgenomen door de Note-serie, alleen dan wel met een andere plaatsing. In tegenstelling tot bij de Galaxy S10-modellen wordt de frontcamera niet in een hoek geplaatst, maar in het midden.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

6.3-inch display

Het display zelf heeft een formaat van 6.3-inch, waardoor het iets kleiner is dan het scherm van de Galaxy Note 9. De afbeeldingen laten ook zien dat het scherm aan beide kanten gebogen randen heeft met vrij dunne randen aan alle vier zijden. Samsung gebruikt voor dit model ook weer de vingerafdruksensor in het display. De verwachting is dat het komende toestel een Dynamic AMOLED-display krijgt, met ondersteuning voor HDR10+ en een resolutie van 1.440 x 3.040 pixels.

Triple-camera

Aan de achterzijde heeft het glazen achterpaneel van de Samsung Galaxy Note 10 een frisse uitstraling gekregen. Daarbij zijn wel een aantal wijzigingen op te merken, in vergelijking met de voorganger. Zo is er nu een triple-camera aanwezig. Deze is niet horizontaal in het midden te vinden, maar verticaal in de linkerbovenhoek. Met deze plaatsing heeft de opstelling van de camera’s veel weg van de Huawei P30 Pro.

Als we naar de rest van het ontwerp kijken dan valt iets belangrijks op: het gebrek aan een 3.5mm koptelefooningang. Daarmee wordt bevestigd dat de Galaxy Note 10 afscheid neemt van de koptelefooningang, zoals concurrenten Apple en OnePlus dit ook al hebben gedaan. Er is ook geen Bixby button aanwezig. Verder is de onderkant wel voorzien van een S Pen-opening, microfoon, Type-C poort en speakers. De totale afmetingen van de Galaxy Note 10 zijn 162.6 x 77.4 x 7.9mm. De smartphone wordt over drie tot vier maanden verwacht.