Een nieuwe smartphone met de naam “blackshark” is ontdekt in de database van benchmarking tool AnTuTu. Het lijkt te gaan om een gaming smartphone met uitzonderlijk goede specificaties. Er zijn geen bewijzen voor dat het om een gaming-georiënteerde smartphone gaat maar er zijn sterke aanwijzingen dat het om een Xiaomi toestel gaat. Xiaomi heeft namelijk een dochteronderneming die bekend staat ​​als Black Shark. Afgezien van de voor de hand liggende gelijkenis in de namen, toont de officiële website van Black Shark een gedeelte van een smartphone. Op de afbeelding lijkt het te gaan om een gaming smartphone.

Benchmark

De vermelding in de database van AnTuTu toont aan dat de smartphone aangedreven wordt door de Snapdragon 845 chipset met Adreno 630 GPU en 8GB RAM. Deze combinatie, vooral met het grote werkgeheugen, komen we nog bijna niet tegen. De Snapdragon 845 chipset is de nieuwste high-end SoC van Qualcomm en 8GB RAM is meer dan de meeste consumenten nodig hebben in een smartphone. De benchmark laat ook een opslagruimte van 32GB zien, Android 8.0 (Oreo) en een 2160 x 1080 FHD+ 18:9 display. Met een score van 270680 punten in AnTuTu staat het bovenaan de lijst met smartphones. Er zijn momenteel niet veel gaming smartphones op de markt, met de Razer Phone van vorig jaar als de leider in dit specifieke segment. De smartphone die getest is in de benchmark kan echter een goede concurrent zijn voor de smartphone van Razer.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Jammer genoeg is Xiaomi net als veel andere Chinese smartphonemakers slecht vertegenwoordig in Europa waardoor we in Nederland in ieder geval waarschijnlijk niet met dit model kunnen kennismaken. Xiaomi zelf heeft geen bevestiging gegeven dat het aan een gaming smartphone werkt, ook niet onder de naam van een dochteronderneming. Van welke fabrikant de blackshark in werkelijkheid is blijft op dit moment een mysterie.

Bron: Antutu AndroidHeadlines