De grootste smartphonemakers ter wereld bestaan niet enkel uit de grote namen zoals we deze in Nederland kennen. Sinds kort worden smartphones van het ‘onbekende’ Oppo in Nederland verkocht, maar ook Vivo is hier een nog vrij onbekende naam. Dat neemt niet weg dat beide smartphonemakers elke maand miljoenen smartphones verschepen. Hoewel sommige webwinkels de futuristische Vivo Nex verkopen heeft het Chinese bedrijf nog geen officiële aanwezigheid in de Nederlandse schappen. Daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in aangezien het bedrijf plannen heeft om naar de Europese markt uit te breiden. Dit kunnen zou betekenen dat we binnenkort een aantal nieuwe smartphones kunnen kopen, waaronder de Vivo V15 Pro.

Vivo V15 Pro

De afgelopen weken is de Vivo V15 Pro meerdere keren in het nieuws opgedoken. Dankzij beelden van 91Mobiles zijn al een groot deel van de specificaties gelekt en ook is de smartphone gisteren verschenen in de database van Geekbench. Dankzij al deze bronnen krijgen we een goed beeld van de mogelijkheden van het toestel.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Prestaties en hardware

De Vivo V15 Pro is geen vlaggenschipmodel zoals de Oppo Find X en de verwachte Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro. Dit is te zien aan de processor, welke nu bevestigd is door de recente benchmark. Volgens de benchmark is de smartphone voorzien van de Snapdragon 675 processor. De octa-core Snapdragon 675 werd vorig jaar aangekondigd en is nog niet officieel op de markt verschenen als onderdeel van een smartphone. Gecombineerd met 6GB werkgeheugen is er niets negatiefs te zeggen over de prestaties. Voor een middenklasser model zijn deze beter dan gemiddeld, zoals de eerste benchmark heeft aangetoond. Bovendien is de Vivo V15 Pro met een in-display vingerafdrukscanner uitgerust en 128GB opslagruimte.

Camera’s

Zo is bekend dat het voorzien is van een triple-camera aan de achterzijde met een 48 megapixel sensor en twee ondersteunende sensors met respectievelijk 8 en 5 megapixels. De opstelling met drie camera’s wordt geleverd met Super Autofocus-mogelijkheden terwijl er ook nog een pop-up camera aanwezig is. Net als bij de Vivo Nex komt de frontcamera pas tevoorschijn als je een foto maakt en verdwijnt het in de behuizing na het maken van de foto. De pop-up camera van de Vivo V15 Pro heeft 32 megapixel. Al met al zijn de cameraspecificaties ruim in orde en zelfs beter dan die van de originele Vivo Nex. De smartphone wordt op 20 februari onthuld. Of de Vivo V15 Pro ook in Nederland uitgebracht wordt is niet bekend.