Op de valreep van 2018 zijn de eerste officiële afbeelding en video van de Nokia 9 Pureview online verschenen. Niemand minder dan journalist Evan Blass heeft de hand weten te leggen over de afbeelding, MySmartPrice over de video. Zoals gebruikelijk deelt Blass de afbeelding op zijn Twitter account. Het gaat om het langverwachte high-end model van Nokia met de naam 9 PureView. Wat zo bijzonder aan deze smartphone is? De Nokia 9 PureView is uitgerust met een penta-camera opstelling; vijf camera’s aan de achterzijde.

Nokia 9 PureView

De Nokia 9 PureView dook eerder al op in een reeks afbeeldingen op basis van CAD-tekeningen, maar nog niet eerder zijn officiële marketingrenders van het toestel getoond. Wat we op deze renders kunnen zien is de unieke penta-camera, die in samenwerking met Zeiss is ontwikkeld. In de video wordt aangegeven dat deze opstelling tot 10 keer meer licht opneemt. Bovendien is er controle over depth-of-field, zodat je achteraf de achtergrond wazig kunt maken. Het scherm van de Nokia 9 PureView bestaat uit een 5.99 inch 2K HDR display. Deze krijgt de naam PureDisplay.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Er is ondersteuning voor Qi draadloos opladen en als je goed oplet dan is er nergens een fysieke vingerafdrukscanner te zien. Dit komt omdat deze vingerafdrukscanner onder het display geplaatst is, zoals de video laat zien. Uiteraard is ook deze smartphone van Nokia op Android One. Dit geeft de garantie op tijdige software- en beveiligingsupdates. Wat betreft de interne chips valt te melden dat de Nokia 9 PureView over de Snapdragon 845 processor, 6GB RAM en 128GB opslagruimte beschikt.

HMD Global heeft na de start met het ‘nieuwe’ Nokia had gewerkt aan het budget- en middenklasser assortiment. Met in elke prijsklasse een eigen model heeft het in korte tijd aardig wat exemplaren verkocht. Wat nog ontbreekt in het assortiment is een echt topmodel, een high-end versie die kan concurreren met de iPhone XS, Samsung Galaxy S9 en Huawei P20 Pro. Volgens de laatste berichten lijkt het er dan nu echt van te komen. De fabrikant heeft aangegeven de Nokia 9 begin volgend jaar te presenteren. Aangezien het vandaag de laatste dag van 2018 is hoeven we niet meer lang te wachten.