Misschien dat je ondertussen de hoop op een high-end Nokia 9 hebt opgegeven maar het toestel komt er dan echt. Een aantal duidelijke foto’s en een 360 graden video van de smartphone zijn opgedoken die gemaakt zijn op basis van CAD tekeningen uit de fabriek. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is komen de afbeeldingen en video uit de hoed van twitteraar @OnLeaks in samenwerking met 91Mobiles. Het is de beste blik tot nu toe op de langverwachte smartphone, die naar verluidt als de Nokia 9 door het leven zal gaan.

Penta-camera

Waar iedereen naar uitkijkt is de penta-camera waar de smartphone mee uitgerust wordt. In lijn met eerdere geruchten is nu onthuld dat de Nokia 9 zeven ringen aan de achterkant heeft. Vijf van deze ringen zijn de camera’s, de zesde een dual-tone LED-flitser en de zevende een dubbele sensor. Het ziet er misschien wat vreemd uit, de camera-opstelling aan de achterzijde, maar dit is wat je kunt verwachten van de toekomstige smartphones.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Met vijf camera’s die samenwerken om tot de beste foto te komen geeft Nokia de LG V40 en Huawei Mate 20 Pro het nakijken met de triple camera’s maar ook de Samsung Galaxy A9 2018 met de quad-camera. De tijden gaan snel in de smartphonewereld. Verwacht wordt dat de lenzen elk een ander doel hebben, bijvoorbeeld een telefoto lens, een groothoeklens en een lens voor diepteschatting. Om tot deze unieke samenstelling van lenzen te komen is er samengewerkt met Zeiss, zo blijkt uit de branding tussen de lenzen.

Specificaties

De afbeeldingen van de Nokia 9 worden vergezeld met enkele gegevens over de specificaties die we kunnen verwachten. Het display krijgt een grootte van 5.9 inch met QHD+ resolutie en een beeldverhouding van 18:9. In tegenstelling tot de trend heeft de Nokia 9 geen inkeping in het scherm zoals bijvoorbeeld de Nokia 7.1 dat wel heeft. Boven het scherm is een enkele camera te vinden terwijl de vingerafdrukscanner vermoedelijk in het scherm in gebouwd is. Onder het scherm is de Snapdragon 845 chipset te vinden dat waarschijnlijk gekoppeld wordt aan 8GB RAM en 128GB opslagruimte.

Er is geen 3,5 mm koptelefoonaansluiting, alleen een USB Type-C poort en draadloos opladen zou mogelijk moeten zijn. De achterzijde van de smartphone is gemaakt van glas, wat dit mogelijk maakt. De batterijcapaciteit is naar verluidt 4.150 mAh. Verder meet de smartphone 155 x 75 x 7,9 mm en is het bestand tegen stof- en water hoewel de exacte certificatie nog niet bekend is. Er bevinden zich verder drie microfoons aan de buitenkant van de telefoon.

Terwijl de geruchtenmolen over de Nokia 9 al voor een langere tijd draait lijkt het er nu echt van te komen. De Nokia 9 is al een behoorlijke tijd in ontwikkeling en liefhebbers van het “nieuwe” Nokia kunnen niet wachten op een officiële introductie. Wanneer dit gebeurt is nog onbekend maar gezien de onthulling van @OnLeaks zal het niet meer lang duren voor we het toestel mogen bewonderen.