Als onderdeel van hetzelfde bedrijf zijn Vivo en Oppo twee voorlopers als het gaat om vernieuwingen. Oppo introduceerde de Oppo Find X met het kenmerkende all-screen display en slider camera maar daarvoor was het Vivo dat verraste met de Vivo Nex en de pop-up camera, eveneens een full screen smartphone zonder notch. Nadat fabrikanten mondjesmaat nieuwe oplossingen voor de notch introduceren staat Vivo nu klaar om de eerste smartphone met twee displays te lanceren. Op de eigen website en het Chinese Weibo heeft de fabrikant nu enkele teasers van de smartphone gedeeld.

Dubbel display

Met de slogan “what is NEX” staat Vivo op het punt om de nieuwe versie van de Vivo Nex te presenteren. Net als de Nubia X zal de nieuwe versie van de Vivo Nex uitgerust worden met twee displays, één aan de voorzijde en een display aan de achterzijde. Het hoofddisplay zal zich zoals gebruikelijk aan de voorzijde bevinden. In het display zit de vingerafdrukscanner verwerkt, voor het ontgrendelen van het toestel, en onder het display is ruimte gemaakt voor de Snapdragon 845 chipset en 10GB RAM.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Geen frontcamera?

Het display aan de achterzijde heeft een kleiner formaat maar de grootte en resolutie zijn helaas nog niet bekend. De aanwezigheid van het tweede display zou kunnen betekenen dat er geen frontcamera is, aangezien de achterste camera gebruikt kan worden voor selfies. Aan de achterzijde zal verder een triple-camera aanwezig zijn waarbij gespeculeerd wordt dat de derde lens een ToF 3D camerasensor zal zijn. Er is bovendien een RGB verlichte LED-cirkel aan de achterzijde die van kleur verandert bij meldingen.

11 december

De tweede generatie van de Vivo Nex wordt deze maand onthuld. De datum die wordt genoemd is 11 december, over precies een week. Mogelijk wordt het toestel Vivo Nex 2 genoemd, afgaande op de website van Vivo zelf, maar er zijn ook geruchten dat het de naam “Vivo Nex Dual-screen Version” gaat dragen. Welke van de twee namen het wordt? Met nog maar enkele dagen te gaan voor de officiële introductie zullen we snel het antwoord op deze vraag weten.