HTC is nog een week verwijderd van de aankondiging van het volgende vlaggenschip maar inmiddels is nu alles bekend geworden van dit nieuwe toestel. De smartphone van het Taiwanese bedrijf draagt de naam HTC U12+. Evan Blass, een betrouwbare bron van lekken in mobiele telefoons, heeft niet alleen officiële foto’s van de smartphone gedeeld maar ook een specsheet met daarin alle specificaties van het nog onaangekondigde toestel.

Persafbeeldingen

Blass heeft het nieuwe toestel van HTC aan het grote publiek getoond via Twitter. In een tweet deelt hij persafbeeldingen die het ontwerp volledig onthullen. De smartphone ziet er modern uit zover we kunnen zien op de afbeeldingen en bovendien zonder inkeping aan de bovenkant van het scherm. De achterkant van de smartphone lijkt wat semitransparant aangezien de achterkant wat interne hardware laat zien. Aan de voorkant van de smartphone zien we als achtergrond eerder gelekte wallpapers van de smartphone maar ook de dual-camera.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Specificaties

Blass heeft ook een volledige specsheet van de U12 + gedeeld. Deze specsheet staat onder embargo maar iemand heeft deze regels duidelijk niet opgevolgd. De telefoon is voorzien van een 6 inch LCD-scherm met WQHD+ resolutie met daaronder de Qualcomm Snapdragon 845 processor en 6 GB RAM. Aan interne opslagruimte is er plek voor 64 GB of 256 GB aan data. De batterij heeft een grootte van 3500 mAh batterij. De dual-camera aan de achterkant bestaat uit een 12 en 16 megapixel sensor. De dual-camera aan de voorzijde uit twee 8 megapixel sensors.

Eerder deze maand doken al een aantal sample foto’s van de HTC U12+ op waar de kwaliteit van de camera-opstelling mee bevestigd wordt. De HTC U12+ zal naar verwachting worden onthuld op 23 mei. Op dit moment is er nog niets bekend over een Nederlandse releasedatum of prijzen in Europa.