De eerste beelden van de HTC U12 (Plus) camera zijn uitgelekt. Uit de EXIF data van de beelden waar we over beschikken is op te maken dat de foto’s gemaakt zijn met de HTC 2Q55100. Dit is het vermoedelijke modelnummer van de HTC U12 (Plus). Er wordt al geruime tijd gesproken over de opvolger van de HTC U11 maar in tegenstelling tot alle Android concurrenten heeft HTC het nieuwe model nog niet onthuld. Waar er steeds meer bekend wordt over de smartphone is er nog niet veel bekend over de specificaties van de camera’s. De gelekte foto’s zijn de eerste beelden die de kwaliteit van de camera laten zien. Bekijk de foto’s onder dit artikel en oordeel zelf.

12 MP dual-camera?

De gelekte foto’s bevatten informatie over de specificaties van de camera. De Exif data toont twee verschillende diafragma’s; f/2.6 en f/1.8. Dit kunnen twee afzonderlijke lenzen zijn, zoals bij een dual-camera het geval is. Een andere mogelijkheid is dat het één camera betreft met een variabel diafragma, zoals de Galaxy S9, of dat een deel van de foto’s gemaakt is met de frontcamera. Gezien de eerder gelekte afbeeldingen van het toestel zelf ligt het echter voor de hand dat het een dual-camera is. Uit de gelekte foto’s blijkt verder dat het om 12 megapixel camera’s gaat en dat de foto’s op 7 april 2018 in Taiwan gemaakt zijn, het thuisland van HTC. Houdt er rekening mee dat dit geen officiële foto’s zijn en waarschijnlijk niet gemaakt door een professionele fotograaf.

HTC 2Q55100

De smartphone met het modelnummer 2Q55XXX wordt klaargestoomd voor een introductie. Hoewel niet met zekerheid te zeggen valt zijn alle tekenen aanwezig om te zeggen dat het om de HTC U12+ gaat. Begin deze maand heeft het toestel de Bluetooth certificatie ontvangen, de 3C certificatie in China en ook is het gespot bij de Japanse MIC. Kortom, het is een onaangekondigd model dat onderweg is naar een introductie.

3c htc

Verwachte specificaties

De HTC U12 wordt als het vlaggenschip model uitgerust met hoogstaande specs waaronder de Snapdragon 845 chipset en 6GB RAM. Als interne opslagruimte is er plek voor 64 of 128GB aan data en de batterij heeft een capaciteit van 3420 mAh. Het scherm heeft een grootte van 6 inch met QHD+ resolutie en 18:9 beeldverhouding. Waar andere smartphonefabrikanten in grote aantallen voor de notch kiezen lijkt het erop dat HTC deze trend overslaat met de U12+. Verwacht wordt dat ook dit model over de knijpbediening zal beschikken, zoals de modellen van vorig jaar. Door de Bluetooth certificering is bekend dat het toestel ondersteuning biedt voor Bluetooth 5.0.

bluetooth U12+

HTC is dit jaar vrij laat met het presenteren van het nieuwe vlaggenschip. Dit zou te maken hebben met het ontwijken van de concurrentie. Inmiddels is het al bijna mei waardoor we vrijwel zeker kunnen zeggen dat de introductie niet meer lang op zich zal laten wachten. Geruchten vertellen dat er geen HTC U12 gaat komen maar alleen een U12+. Diverse bronnen hebben gemeld dat de smartphone van HTC begin mei gepresenteerd gaat worden. Het is nog onbekend wanneer de officiële presentatie plaatsvindt.

Bar met twee mensen

Potten op toonbank

Reclame op zuil

Voorkant pand met groene plant