Afgelopen week konden we voor het eerst kennismaken met de Huawei P Smart Z. Toen konden we niet alleen de eerste beelden delen maar ook de volledige specificaties. De eerste smartphone van Huawei met de pop-up camera is nog niet aangekondigd maar dat gaat niet lang meer duren. Het nieuwe model gaat namelijk op zeer korte termijn in de verkoop. Amazon Italië heeft het toestel op dit moment al in het assortiment opgenomen, waardoor niet alleen de adviesprijs wordt bevestigd maar ook de releasedatum.

Adviesprijs: € 279,90

De Italiaanse versie van de Huawei P Smart Z wordt verkocht voor 279,90 euro. Dit is waarschijnlijk de adviesprijs voor Europa. Het gaat hier volgens de producttitel om een variant met 3GB RAM, maar verder op de pagina is 4GB RAM in de beschrijving te lezen. Waarschijnlijk is 4GB echter het werkelijke werkgeheugen. Verder komen de specificaties overeen met de lijst die we eerder deelden. Het toestel is dus voorzien van een 6.59 inch LCD Ultra FullView Display met FullHD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels. Naast 4GB RAM heeft het intern 64GB opslagruimte en de octa-core HiSilicon Kirin 710 Soc. Dit is dezelfde chipset als in de Huawei P30 Lite die sinds kort in Nederland te bestellen is als pre-order.

psmart z

In Italië ligt de releasedatum van de Huawei P Smart Z op 6 mei 2019. Vanaf deze datum wordt het toestel daar geleverd als je het koopt via Amazon. Ook is de P Smart Z er verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw en zwart. Of en wanneer de P Smart Z in Nederland verkocht gaat worden is nog onbekend. Mocht je de P Smart Z vanuit meer hoeken en in een hoge resolutie willen bekijken, dat kan op de website van Amazon Italië.

p smart z