Huawei introduceert op korte termijn de P Smart Z; de eerste smartphone van het bedrijf met een pop-up camera. Het volgt hiermee de trend die Chinese concurrenten Oppo en Vivo hebben ingezet. Met een adviesprijs in de budgetcategorie is de P Smart Z voorzien van een forse batterij, dual-hoofdcamera en 6.59-inch display.

Uitschuifbare frontcamera

De Huawei P Smart Z is voorzien van een vrij groot display, mede mogelijk gemaakt door de pop-up camera. Terwijl Huawei vorig jaar voor het grootste deel van de modellen voor een waterdruppel-inkeping koos, is dit nu het eerste model met de uitschuifbare frontcamera. De frontcamera zelf heeft 16 megapixels met een f/2.0 diafragma. De pop-up camera maakt een groot display mogelijk met een formaat van 6.59-inch. Volgens onze gegevens heeft dit “Ultra Fullview” scherm een FullHD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels en is de pixeldichtheid 391 ppi. De beeldverhouding is 19.5:9, gelijk aan de P Smart (2019) die eind vorig jaar werd geïntroduceerd.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

4000 mAh accu

Aan de binnenkant is de P Smart Z voorzien van de octa-core HiSilicon Kirin 710-chipset. Dit is de gebruikelijke Huawei chipset in deze categorie en is gemaakt op het 14 nanometer proces. Bij deze chipset werken 4 krachtige kernen op 2.2 Ghz terwijl de 4 zuinige kernen een kloksnelheid behalen van 1.7 GHz. Verder is de P Smart Z voorzien van 4GB RAM, 64GB opslagruimte en een vrij grote batterij met 4000 mAh capaciteit. Ter vergelijking, de Huawei P30 heeft een 3650 mAh accu. De opslagruimte is bovendien nog uit te breiden met een externe geheugenkaart tot maximaal 512GB.

huawei p smart z

Op de beelden zien we verder de vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Hoewel de beelden niet al te duidelijk zijn bevestigen de renders dat er geen in-display vingerafdrukscanner aanwezig is. Voor dit model heeft Huawei echter de 3.5mm koptelefooningang wel behouden. De hoofdcamera aan de achterzijde bestaat uit een dual-camera; een combinatie van 16 + 2 megapixel sensors. Deze hebben respectievelijk een diafragma van f/1.8 en f/2.4.

De totale afmetingen van de P Smart Z zijn 163.5 x 77.3 x 8.9 bij een gewicht van 197 gram. Vanuit de doos wordt de smartphone geleverd met Android 9.0 Pie. Verwacht wordt dat de nieuwe Huawei smartphone voor een adviesprijs van circa 210 euro wordt verkocht. Het toestel zal dan beschikbaar zijn in de kleuren Midnight Black (zwart), Emerald Green (groen) en Sapphire Blue (blauw).