Deze week staat in het teken van het Mobile World Congress dat plaatsvindt in Barcelona. Zoals elk jaar is ook Huawei van de partij, hoewel het dit jaar geen smartphones aankondigt op het jaarlijkse evenement. Toch heeft Huawei een prototype van een smartphone meegenomen naar het evenement, vermoedelijk de Huawei P30 Pro. In een zoektocht naar een demo-kamer kwam Digitaltrends plotseling dit prototype tegen.

Huawei Vogue

Digitaltrends werd uitgenodigd om het prototype vast te houden en te fotograferen. Hen werd verteld dat het om een nieuwe smartphone gaat waarvan het design bijna vastligt. Ze mochten echter alleen de achterzijde op beeld vastleggen, waardoor de voorzijde een raadsel blijft. Op de achterzijde wordt de naam ‘Vogue’ vermeld, de codenaam van de Huawei P30 Pro. Dit is een van de drie modellen die volgende maand gepresenteerd gaan worden, samen met de Huawei P30 (Elle) en Huawei P30 Lite (Marie). Naast de Vogue vermelding is de Leica branding vervangen door ‘Link’.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Geen quad-camera

Opvallend aan het ontwerp is de triple-camera, terwijl een quad-camera wordt verwacht. De drie sensors zijn in een enkele camerabump geplaatst en niet met de derde sensor apart van de bovenste twee sensors, zoals bij de Huawei P20 Pro. Onder de triple-camera zijn een LED-flitser en een aantal sensors te vinden. De behuizing van het prototype is voorzien van een chroom-afwerking, dat redelijk snel vingerafdrukscanner vertoond. Verder is er geen 3.5mm koptelefooningang aanwezig, net als bij de Mate 20 Pro, maar wel een USB Type-C connector.

De bezichtiging van dit prototype heeft niet geleid tot meer informatie over de interne hardware. Als we uitgaan van de laatste berichten dan wordt de P30 Pro voorzien van de Kirin 980 chipset, 8GB RAM en minimaal 128GB opslagruimte. Het display krijgt vermoedelijk een formaat van 6.5 inch. De reguliere P30 wordt uitgerust met een 6.1 inch scherm, net als de P30 Lite. Of het prototype van de Huawei P30 Pro daadwerkelijk overeenkomst met het definitieve ontwerp zullen we snel merken. Over precies een maand worden de nieuwe P30-modellen officieel aangekondigd.

huawei p30 pro exclusive