“Rules were made to be rewritten.” Dat is de slogan van de introductie van de Huawei P30-serie. Huawei heeft op Twitter officieel de datum van de presentatie bekendgemaakt. Het evenement vindt net als vorig jaar plaats in Parijs, deze keer op 26 maart 2019. Daarmee volgt Huawei de normale planning en worden de smartphones precies aan jaar later dan de P20-serie aangekondigd.

Huawei P30-serie

Het Chinese Huawei ligt wereldwijd onder vuur, weliswaar om de netwerkapparatuur, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds fors aan het groeien is. De verkochte exemplaren blijven toenemen, grotendeels het gevolg van de succesvolle P- en Mate-serie. Bijvoorbeeld, de Huawei P20 Pro was vorig gekozen tot de beste smartphone van 2018. Net als de P20 ging het topmodel uit de serie als warme broodjes over de toonbank en werden al snel records verbroken.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Over een maand mogen we kennismaken met de opvolgers. De nieuwste modellen in de P-serie, de Huawei P30, P30 Pro en mogelijk ook een P30 Lite. Tot nu toe is er nog niet veel bekend over de nieuwe modellen, maar deze worden ongetwijfeld uitgerust met de beste onderdelen die men bij Huawei heeft ontwikkeld. Zo is het bijna een garantie dat de Huawei P30 modellen uitgerust gaan worden met de Kirin 980 chipset, die ook te vinden is in de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Hoe Huawei de regels wil herschrijven met de P30-modellen is nog niet bekend, maar daar zullen we snel meer over horen.

Terwijl alle andere smartphonefabrikanten het MWC evenement aangrijpen om de nieuwste smartphone te presenteren, kiest Huawei er dus voor om een maand te wachten. Nadat de datum van de release eerder al door de Poolse branche werd verklapt ligt het nu officieel vast op 26 maart 2019.