Vorig jaar verraste Google iedereen met de Pixel 3 XL. Met een gigantische display-inkeping was dit waarschijnlijk wel de slechtste uitvoering van de “notch”. Inmiddels zijn we een half jaar verder en staat het Amerikaanse bedrijf klaar om de goedkopere versies te introduceren. Een officieel uitziende persafbeelding van de Google Pixel 3a is nu gelekt. Niemand anders dan Evan Blass heeft de afbeelding vandaag op Twitter gepubliceerd.

Google Pixel 3a

De persafbeelding van de Google Pixel 3a laat zien dat het niet dezelfde fout zal maken als bij de Google Pixel 3 XL. Er is namelijk geen forse notch zichtbaar, omdat er helemaal geen inkeping in het display te vinden is. Met andere woorden, de Google Pixel 3a heeft een klassiek ontwerp met vrij grote randen aan de onder- en bovenzijde van het scherm. Dit is het ontwerp dat we kennen uit de periode voor 2017. En eigenlijk niet het ontwerp waar we in 2019 op zitten te wachten. Voor liefhebbers van de moderne trend is het een teleurstellende blik op een van de verwachte Google smartphones. Het slechte nieuws is dat dit ook verwacht wordt voor het tweede model, de Google Pixel 3a XL.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

7 Mei introductie

De Google Pixel 3a en 3a XL worden hoogstwaarschijnlijk over twee weken gepresenteerd. Google I/O 2019 vindt plaats op 7 mei, de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. Dit evenement wordt gebruikt om de nieuwe toevoegingen aan het productassortiment aan te kondigen, waaronder de nieuwe middenklasser-smartphones. Voor de Pixel 3a en 3a XL heeft Google gekozen voor de Snapdragon 670-chipset dat gekoppeld is aan 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Beide modellen zijn uitgerust met een enkele hoofdcamera. Hoewel Google officieel niets heeft bevestigd wordt de Google Pixel 3a verwacht met een adviesprijs van ongeveer 450 euro. De grotere versie met de 3a XL naam zal naar verwachting voor circa 550 euro over de toonbank gaan.

google pixel 3a