De nieuwe Google Pixel’s zijn zojuist officieel gepresenteerd. Terwijl de eerste beelden maanden geleden al naar buiten kwamen was het nog even wachten op de officiële introductie. Als opvolgers van de Pixel 2 en 2XL is de derde generatie voorzien van een ongeveer even groot formaat maar zijn de randen dunner en de OLED-schermen groter. Volgens Google is het niet de hardware waar het om gaat bij de toestellen maar vooral de combinatie van verschillende elementen, waaronder de software, kunstmatige intelligentie en clouddiensten. De releasedatum van de Pixel 3 smartphones ligt op 2 november, maar jammer genoeg niet in Nederland. Zoals eerdere jaren zijn de Google Pixel 3 modellen in eerste instantie niet beschikbaar op de Nederlandse markt.

Specificaties

De Pixel 3 beschikt over een 5.5 inch scherm, in vergelijking met de Pixel 2 een halve inch groter. Het model van vorig jaar had een 5 inch scherm. De Pixel 3 XL is uitgerust met een scherm van 6.3 inch en is voorzien van een inkeping aan de bovenkant. De nieuwe smartphones van Google draaien op de Snapdragon 845 chipset, op dit moment de snelste processor van Qualcomm. Voor beide toestellen is er 4GB werkgeheugen beschikbaar en opslagvarianten van 64GB of 128GB opslagruimte.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat betreft de batterij heeft de Pixel 3 een 2915 mAh accu terwijl de 3XL een 3430 mAh batterij heeft. De batterijen zijn bovendien draadloos op te laden met het Google Pixel Stand oplaadstation. Zoals verwacht draaien de Google smartphones op het nieuwe Android 9.0 Pie, de laatste versie van het besturingssysteem. Net als Android One en Go toestellen krijgen de Pixel’s snelle updates als deze beschikbaar zijn.

Camera’s

De inkeping in het scherm van de Pixel 3XL biedt plek voor de dual-camera aan de voorzijde. De Pixel 3 heeft ook een dual frontcamera maar geen “notch”. Eén van de sensors heeft een groothoeklens, voor groepsselfies of zelfportretten. De frontcamera’s hebben 8.1 megapixels. Aan de achterzijde van de Pixel 3 en 3 XL is een 12.2 megapixel camera aanwezig. Bij de Pixel 3 gaat het om een enkele camera terwijl de Pixel 3XL voorzien is van een dual-camera.

Google brengt de smartphones op de markt in drie kleuren; zandkleur, wit en zwart. De Pixel 3 heeft een adviesprijs van 859 euro terwijl de Pixel 3XL wordt verkocht voor 959 euro. Hoewel de twee nieuwe modellen niet officieel in Nederland verkocht gaan worden is het mogelijk dat een retailer op eigen houtje de toestellen gaat verkopen. Of en wanneer het kopen van één van de modellen in Nederland mogelijk zal zijn is nog niet bekend.