Vanaf vandaag, vrijdag 10 mei, is de Oppo Reno te koop in Nederland. Heb je de Oppo-smartphone als pre-order besteld? Dan duurt het dus niet lang meer voor je het toestel ontvangt. De Reno-smartphone is enkele weken geleden aangekondigd, samen met de 10x zoomversie. Het goedkoopste en eerste model in de Reno-serie is vanaf vandaag leverbaar in Nederland. De Oppo Reno wordt verkocht voor een adviesprijs van 499 euro.

‘Shark Fin’-camera

De Reno is voorzien van een 6.4-inch AMOLED-scherm met 19.5:9 aspect ratio. Dit is een zogenoemd full-screen ontwerp, zonder een inkeping of gat voor de frontcamera. De selfie-camera is met een pop-up te bedienen en daarmee ook meteen de meest opvallende feature van de Oppo Reno. De ‘Shark Fin’-camera beweegt schuin naar boven zodra de selfiemodus ingeschakeld wordt. Dit is een pop-up camera die aan één zijde naar boven komt en niet in het geheel, zoals bij de Oppo Find X. Oppo zegt dat de pop-up camera aardig duurzaam is. Het mechanisme voor het uitschuiven van de frontcamera zou met gemak 200.000 keer gebruikt kunnen worden.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Aan de binnenkant is de Oppo Reno voorzien van de bekende onderdelen in deze prijsklasse. Zo is de smartphone uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 710 processor, 6GB RAM en 256GB opslaggeheugen. Verder heeft de Reno een dual-camera aan de achterzijde met 48 + 5 megapixels. De frontcamera die naar boven schuift heeft 16 megapixels.

499 euro

De Oppo Reno is te koop bij de winkels van T-Mobile, MediaMarkt en Belsimpel maar uiteraard ook online. In Nederland wordt het toestel verkocht in de kleuren Jet Black en Ocean Green. De 10x Zoom-versie van de Oppo wordt op een later moment verkocht. Op dit moment is echter nog niet duidelijk wanneer dit precies is. Bekijk deze pagina voor een overzicht van de huidige Oppo Reno prijzen en abonnementen.