Oppo’s ambities zijn groot. Het liefst wil het zo snel mogelijk marktaandeel verwerven in Nederland. En dat wil het bedrijf bereiken met een reeks nieuwe smartphones voor een betaalbare prijs. Volgende maand introduceert Oppo de Reno-serie in Nederland en nu duiken de mogelijke namen van de smartphones op. De nieuwe Oppo Reno modellen worden vermoedelijk Reno Pro, Plus, Zoom, Lite en Youth genoemd, zo werd ontdekt door LetsGoDigital.

Vijf varianten

Het Chinese merk heeft afgelopen woensdag een aantal nieuwe trademarks vastgelegd bij de EUIPO (European Union Intellectual Property Office) en bij het IPO (Intellectual Property Office UK). In de categorie waar smartphones onder vallen heeft het vijf nieuwe namen vastgelegd voor de Reno-serie, te weten Reno Pro, Reno Plus, Reno Zoom, Reno Lite en Reno Youth.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het ligt dan ook voor de hand dat dit de namen gaan worden van de verwachte Oppo Reno smartphones. Afgaande op de namen lijkt er een super high-end versie te komen, een grotere versie, een versie met betere camera’s, een mid-range variant en een versie die zich richt op de jeugdige koper. Al deze varianten zouden zich kunnen richten op verschillende typen kopers met uiteenlopende adviesprijzen. Maar de aanvragen zijn geen garantie dat al deze namen daadwerkelijk gebruikt gaan worden, zoals altijd geldt voor trademarkaanvragen.

Aankondiging volgende maand

Het toestel is uitgerust met de krachtige Snapdragon 855 chipset, 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Met andere woorden, het gaat niet om een budgetmodel. Met de vermelde specificaties is het duidelijk dat het om een high-end serie gaat, vermoedelijk ook met een bijbehorend prijskaartje. Het is echter mogelijk dat Oppo met de Reno de concurrentie aangaat in de goedkope high-end categorie, met de Xiaomi Pocophone F1 en de verwachte OnePlus 7. De eerste Oppo Reno-smartphone wordt op 10 april aangekondigd. Wat de volledige productnaam van dit eerste model gaat worden is nog onbekend.