Oppo heeft de F11 en F11 Pro gepresenteerd, twee nieuwe middenklassers met een opvallend ontwerp en 6.53 inch display. Hoewel informatie over de smartphones meerdere weken terug al is gelekt, zijn de twee F11-modellen nu dan eindelijk gepresenteerd. Zoals de naam al aangeeft is de F11 Pro de meest uitgebreide versie en deze heeft dan ook de hoogste adviesprijs.

Het design van de nieuwe modellen is wat we tegenwoordig vaker zien bij smartphones uit deze hoek. Of het nu Vivo, Oppo of OnePlus is; de toestellen hebben veel overeenkomsten. Zo tonen de F11-modellen veel gelijkenissen met de Vivo V15 en V15 Pro. De F11 en F11 Pro zijn beiden voorzien van een LCD scherm van 6.53 inch groot met FullHD+ resolutie van 1080 x 2340 pixels. De Oppo F11 heeft een waterdruppel-notch, de F11 Pro een full-screen ontwerp zonder inkeping. Dit wordt mogelijk gemaakt door de pop-up camera in de F11 Pro. Mogelijk gaan we dezelfde werkwijze daarom ook terugzien in de OnePlus 7.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het meest geavanceerde model, de F11 Pro, heeft een MediaTek Helio P70 processor dat gecombineerd wordt met 4 of 6GB RAM, 64 of 128GB opslagruimte, een 4000 mAh-batterij en het snelladende VOOC 3.0 systeem. Een vingerafdruklezer is aan de achterzijde te vinden net als de dual-camera met 48 + 5 megapixels. Beide modellen zijn uitgerust met een 16 megapixel frontcamera, bij de ene versie als pop-up camera, bij de andere in de inkeping geplaatst. Het goedkoopste model, de Oppo F11, biedt dezelfde functies als het Pro-model. Het enige verschil tussen de twee is dus de pop-up camera, dat in de goedkope variant is vervangen door een inkeping in de vorm van een druppel water.

Op dit moment worden zowel de F11 als de F11 Pro alleen in India op de markt gebracht. De Oppo F11 kost ongeveer 300 euro terwijl de Pro-versie wordt verkocht voor 380 euro, afgeleid van de Indiase prijzen. Of de smartphones later ook naar Nederland komen is niet bekend.