Wie ooit een OnePlus smartphone heeft gehad is bekend met de Dash Charge oplaadtechnologie voor snelladen. De OnePlus 3 was de eerste smartphone met deze oplaadmethode, waarmee de smartphone door 30 minuten laden de rest van de dag van stroom voorzien wordt. De Dash Charge naam is inmiddels synoniem geworden aan de opladers van OnePlus maar er is een probleem. OnePlus heeft de merknaam niet vast weten te leggen. Het gevolg is dat een nieuwe naam nodig is. Als we een recente trademark aanvraag mogen geloven dan kiest OnePlus voor de naam Warp Charge. De Chinese fabrikant van smartphones heeft gisteren een aanvraag bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) gedaan om de term “Warp Charge” te beschermen. Het logo, welke eveneens te zien is in de aanvraag, heeft bovendien veel weg van het Dash Charge logo.

Data cables; power adapters; cell phone battery chargers; electrical adapters; batteries, electric; chargers for electric batteries; wireless chargers.

Dash Charge merknaam

OnePlus heeft de Dash Charge naam al in 2016 aangevraagd, ten tijde van de introductie van de OnePlus 3. Deze aanvraag werd gedaan bij meerdere instanties waaronder de USPTO en EUIPO. In Europa werd de merknaam aanvraag afgelopen maart afgekeurd nadat oppositie was ingesteld door twee bedrijven. De ene was Bragi, een draadloos audiobedrijf, de ander was de bekende e-commerce speler Amazon. Volgens Amazon lijkt het Dash Charge van OnePlus teveel op het handelsmerk “Dash Replenishment” van het bedrijf, een API voor aangesloten apparaten om automatisch artikelen van Amazon te bestellen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Hoewel het mogelijk is om de naam te blijven gebruiken heeft OnePlus niet de merknaambescherming in de EU. De oppositie en de afwijzing van de aanvraag hebben ertoe geleid dat OnePlus geruisloos van de Dash Charge naam afstapte. Zo werd de term “Dash Charge” vervangen door “charging rapidly” en werden alle Dash Charge kabels vernoemd naar Fast Charge, zo meldde AndroidPolice in mei. Tijdens de presentatie van de OnePlus 6 werd er verder geen woord gesproken over Dash Charge. Door de recente trademark aanvraag lijkt het erop dat OnePlus nu een nieuwe naam heeft gevonden voor het snelladen: Warp Charge.

dash warp

Bron: EUIPO