Waar Huawei samenwerkt met Porsche is het smartphonemaker OnePlus dat een samenwerking aankondigt met automerk McLaren. De OnePlus 6T McLaren Edition is het eerste resultaat van deze langdurige samenwerking. Het nieuwe toestel markeert het begin van het partnerschap waarbij de gedeelde passie voor snelheid centraal staat. Dat wordt benadrukt door de vergelijkbare slogans van beide merken, ‘Never Settle’ en ‘Fearlessly Forward’.

OnePlus 6T McLaren Edition

De snelheid waar beide merken zo trots op zijn komt naar voren in de OnePlus 6T McLaren Edition. Dit komt onder meer naar voren in een nieuwe technologie waar het toestel over beschikt, Warp Charge 30. Dit is de nieuwe oplaadstandaard van OnePlus. Eerder ontdekten we al dat OnePlus de Warp Charge naam had vastgelegd. De nieuwe technologie brengt snel opladen naar een nieuw niveau. Met 20 minuten opladen kun je de accu voor 50 procent opladen, wat genoeg zou moeten zijn voor een dag. De batterij zelf heeft overigens een capaciteit van 3700 mAh.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De snelheid blijft niet beperkt tot het opladen. Onder de motorkap van de McLaren editie is de krachtige Snapdragon 845 chipset te vinden die gekoppeld wordt aan 10GB RAM. De normale versies van de OnePlus 6T hebben 6GB of 8GB RAM. Hiermee is de OnePlus 6T McLaren Edition één van de eerste smartphones die beschikbaar is met deze hoeveelheid werkgeheugen. De maximale opslagruimte is gelijk aan de andere modellen met 256GB.

Papaya Orange

Qua design valt vooral de nieuwe kleur op; de kenmerkende McLaren-kleur, Papaya Orange. Deze kleur is verwerkt in de randen terwijl de rest van het toestel in het zwart is gekleurd. Het patroon onder de glazen achterzijde is gebaseerd op McLaren’s carbon fiber, de technologie die sinds 1981 het hart vormt van alle McLaren-auto’s. Afgezien van de kleuraccenten zijn er geen opvallende wijzigingen in het design.

De OneLock 6T McLaren Edition staat officieel gepland voor verkoop in West-Europa en Noord-Amerika op donderdag 13 december, waaronder Nederland. Andere landen zoals India, China en de Scandinavische landen volgen snel daarna. Het toestel gaat voor 709 euro over de toonbank.