Net als alle andere fabrikanten is het OnePlus ook niet gelukt om de officiële persafbeeldingen geheim te houden tot de presentatie. Terwijl de aankondiging pas over 11 dagen plaatsvindt kunnen daarom nu al genieten van het OnePlus 7 Pro-ontwerp. Dankzij een bericht op Twitter kunnen we nu al kennismaken met de OnePlus 7 Pro, in de kleuren Nebula Blue en Mirror Grey.

OnePlus 7 Pro

Als we naar het ontwerp kijken dan zien we ten eerste de minimale randen, aan alle zijden van het scherm. Waar het tegenwoordig vooral om gaat zijn de bovenste en onderste randen, ook wel de ‘bezels’ genoemd. Deze zijn ten eerste kleiner dan bij de OnePlus 6T, maar ook uiterst klein in verhouding tot de vlaggenschipmodellen van concurrenten. Een ander opvallend kenmerk is het gebrek aan een inkeping. Bij de OnePlus 7 Pro heeft het bedrijf namelijk gekozen voor de pop-up camera. Dit maakt de minimale randen mogelijk en vermijdt de inkeping in het display.

Verder zien we aan de achterzijde de triple-camera, wat ook een ‘first’ is in een OnePlus-smartphone. De normale OnePlus 7-versie heeft dit niet en moet het doen met “slechts” een dual-camera. Daarin zitten ook meteen de grootste verschillen tussen de twee modellen; de inkeping en de hoofdcamera.

oneplus 7 pro

Volgens eerdere geruchten wordt de OnePlus 7 Pro uitgerust met een 6.64-inch QHD+ display, Snapdragon 855-chipset en 12GB RAM. Dit werd overigens eergisteren nog eens bevestigd door een benchmark. De Pro-versie van de OnePlus 7 biedt ook ondersteuning voor USB 3.1 en zou volgens geruchten zijn voorzien van een forse 4000 mAh accu. Deze is snel op te laden met 30W snelladen, ook wel bekend als Warp Charge. OnePlus kondigt de twee nieuwe modellen aan op 14 mei.