OnePlus heeft over twee weken iets nieuws voor ons in petto. De Chinese fabrikant brengt dit jaar namelijk niet één model uit, maar twee nieuwe modellen. Zo wordt de reguliere OnePlus 7 verwacht maar ook is er een Pro-versie op komst. Deze high-end versie van de 2019 flagship-killer wordt verwacht met de allerbeste specificaties. Dit wordt nog eens onderstreept door een recente benchmark van de smartphone.

OnePlus 7 Pro benchmark

Een smartphone met het modelnummer ‘OnePlus GM1917’ heeft de Geekbench benchmark gisteren doorstaan met een Snapdragon 855-chipset en maar liefst 12GB RAM. En dankzij eerdere informatie die gelekt is weten we al dat dit modelnummer gekoppeld is aan de OnePlus 7 Pro. Dit zijn de specificaties waar liefhebbers van krachtige smartphones van dromen. Tot op heden zijn er nog geen smartphones uitgebracht met meer werkgeheugen. En de Snapdragon 855-chipset is momenteel de beste chipset van Qualcomm.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Dankzij deze combinatie weet je dus zeker dat je goed zit met de OnePlus 7 Pro. De smartphone is verder getest met Android 9.0 Pie, de laatste versie van Android. De multi-core score van de OnePlus-smartphone toont aan dat het toestel bijzonder goede prestaties levert. De multi-core score is opgelopen tot 11012 met een single-core score van 3551. Dit zijn prestaties die niet door veel andere smartphones geëvenaard worden.

Volgens eerdere geruchten wordt de OnePlus 7 Pro uitgerust met een full-screen 6.64-inch scherm en pop-up camera. Dit zou een QuadHD+ Super AMOLED-scherm zijn met een hoge refresh rate van 90Hz, perfect voor gaming op de smartphone. Daarmee zou dit het eerste model zijn van de fabrikant dat met deze hoge resolutie beschikbaar is. Het Pro-model biedt ook ondersteuning voor USB 3.1 en beschikt over een grotere 4000 mAh batterij met 30W snelladen, ook wel bekend als Warp Charge. Verder is de OnePlus 7 Pro uitgerust met stereospeakers, een triple-camera aan de achterzijde met 48 MP hoofdcamera. De nieuwe OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd.