Ratings voor waterdichtheid kosten geld. En daarom kiest OnePlus ervoor om de nieuwe modellen niet te certificeren voor waterdichtheid. Dit heeft het Chinese bedrijf zelf laten weten in een teaser, die gepubliceerd is op Twitter. Dat doet het met de slogan “Ratings voor waterdichtheid van smartphones kosten je geld. Wij hebben gewoon een emmer gekocht.”

Geen IP-rating

Met het bericht op Twitter bevestigt OnePlus dat de OnePlus 7-modellen niet over een IP-rating zullen beschikken. Deze IP-rating is een garantie dat smartphones tot een bepaalde mate bestand zijn tegen water en stof, afhankelijk van de exacte rating. Zo heeft de iPhone XS bijvoorbeeld een IP-rating van 68. Dit garandeert dat het toestel maximaal een half uur onder water kan overleven, tot een diepte van 2 meter. Zo zijn verschillende IP-ratings mogelijk, afhankelijk van hoe goed de smartphone tegen water en stof beschermd is.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Waterbestendig, maar ook weer niet

In de teaser van OnePlus wordt vermeld dat de smartphones wel degelijk tegen water bestand zijn, maar dat ze geen officiële rating hebben. In de kleine lettertjes is te lezen dat de smartphones waterbestendig zijn onder optimale testcondities. Met andere woorden, onder niet-optimale testcondities zijn de smartphones niet bestand tegen water. OnePlus geeft verder ook geen garanties over de bescherming tegen water en vloeistoffen. En ook valt de waterschade volgens OnePlus niet onder de garantie. De verwachte OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro zijn dus waterbestendig, maar ook weer niet.

De telefoons van OnePlus hebben nooit een officiële IP-rating gehad. Dit heeft te maken met de kosten die hieraan zijn verbonden. Volgens OnePlus kosten de certificaties veel geld wat weer doorberekend wordt in de adviesprijs die consumenten betalen voor het toestel. En die prijs wil OnePlus zo laag mogelijk houden. De nieuwe OnePlus-modellen wordt op 14 mei gepresenteerd.