Het Chinese OnePlus heeft vandaag de OnePlus 6 gepresenteerd. Het evenement kon live gevolgd worden via een live-stream. Na maanden van speculaties, geruchten en gelekte afbeeldingen is de flagship killer nu eindelijk onthuld. De releasedatum van de OnePlus 6 ligt op 23 mei. Met een betaalbaar prijskaartje van 519 euro voor het goedkoopste model is de OnePlus 6 een aantrekkelijk alternatief voor de premium smartphones van concurrenten Apple, Samsung en Huawei.

Specificaties OnePlus 6

De OnePlus 6 heeft een randloos 6.28 inch display met bovenaan een inkeping voor de camera en sensors. Dit scherm heeft een FullHD resolutie met 19:9 beeldverhouding. De camera aan de voorzijde kan voor selfies gebruikt worden maar ook voor gezichtsherkenning. Aan de achterzijde van de smartphone zit een dual-camera met een resolutie van 16 en 20 megapixels. Video’s kun je met deze camera maken in 4K kwaliteit. Voor de prestaties kun je rekenen op behoorlijk wat rekenkracht afkomstig uit de Snapdragon 845 chipset welke gekoppeld is aan 6GB of 8GB werkgeheugen. De 6GB versie heeft 64GB opslagruimte terwijl de 8GB versie het dubbele aan opslagruimte heeft met 128GB maar ook is er een 256GB variant te koop. De telefoon kan bovendien snel worden opgeladen via de Dash Charge lader, waarmee het binnen een half uur een volle lading heeft.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Prijs en varianten

De 6GB variant van de OnePlus 6 gaat over de toonbank voor een prijs van 519 euro. Dit betreft slechts een virtuele toonbank aangezien de OnePlus 6 niet officieel in de Nederlandse winkels ligt maar voorbehouden is aan enkele online retailers. De nog betere variant met 8GB wordt verkocht voor een prijs van 569 euro. Er is nog een derde versie te koop met 256GB welke uiteraard het duurst van de drie versies is. Al met al zijn het drie varianten die zoals verwacht veel bieden voor de prijs die je ervoor betaalt. De OnePlus 6 bestellen is later deze maand mogelijk in de kleuren zwart en wit.