Met de presentatie van de drie nieuwe iPhones achter de rug is het kijken we uit naar wat komen gaat. Hoewel september verder een rustige maand wordt is oktober de maand waarin een aantal vlaggenschip modellen gepresenteerd gaan worden. Het ziet er naar uit dat drie grote fabrikanten van mobiele telefoons in oktober hun vlaggenschepen zullen lanceren: LG, Google en Huawei.

LG

De eerste fabrikant die zal spreken over een nieuwe smartphone is LG. De Zuid-Koreaanse techgigant heeft gisteren laten weten op 4 oktober een nieuw model te onthullen, vermoedelijk de LG V40 ThinQ. Met een triple-camera opstelling en dual-camera aan de voorkant wordt er veel verwacht van de 5-camera smartphone.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Google

De onthulling van de nieuwe Pixel telefoons staan gepland voor over minder dan een maand. Met een presentatie op 9 oktober zal Google de volgende generatie van de Pixel’s lanceren. Hoewel bijna alles al bekend is over de aankomende modellen blijft de presentatie interessant genoeg om naar uit te kijken. Mogelijk dat de derde generatie dit jaar wel in Nederland te koop zal zijn.

Huawei

De derde fabrikant die in oktober een nieuw vlaggenschip model gaat onthullen is Huawei. De Chinese grootmacht zal het evenement gebruiken om de overgebleven Mate 20 modellen te presenteren, de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Zoals gebruikelijk is ook over deze toestellen al veel bekend. Volgens de laatste berichten krijgen de toestellen de beschikking over de Kirin 980 chipset, triple-camera’s en een in-display vingerafdrukscanner voor de Mate 20 Pro.

Oktober lijkt een spannende maand te worden voor vrijwel alle fabrikanten behalve Samsung. De huidige nummer één op de smartphonemarkt heeft onlangs de Samsung Galaxy Note 9 op de markt gebracht. Of deze al rijp voor het museum is zal volgende maand duidelijk worden als de andere fabrikanten hun vlaggenschipmodellen gaan introduceren. Volgende maand is ook de lancering van de iPhone XR, de goedkoopste variant, waar veel van verwacht wordt. Met al deze nieuwe toestellen krijgen consumenten die een nieuwe mobiel willen kopen een moeilijke keuze.