Apple heeft de opvolgers van de iPhone X aangekondigd. Tijdens een evenement dat gehouden werd in thuisplaats Cupertino in de Verenigde Staten heeft het bedrijf drie nieuwe modellen voor het komende jaar onthuld. De namen die de toestellen gekregen hebben zijn de iPhone Xs, Xs Max en iPhone Xr. Met een zuinige en snellere chipset, nieuwe features en meer werkgeheugen zijn dit de iPhones die als broodjes over de toonbank zullen gaan.

Voor wie al langer zit te wachten op de nieuwe modellen is het goede nieuws dat de releasedatum bekend is. Twee van de nieuwe iPhones zijn zelfs vanaf 14 september al als pre-order te bestellen. Wie het eerst bestelt krijgt het toestel als één van de eerste kopers thuisgestuurd. Alle pre-orders van de nieuwe Xs iPhone modellen worden vanaf 21 september 2018 verstuurd. De iPhone Xr verkopen starten later met een verwachte pre-order datum van 19 oktober, gevolgd door een releasedatum van 26 oktober.

Uitgelicht: aanbieding van de dag
  • iPhone XS: 21 september 2018
  • iPhone XS Max releasedatum: 21 september 2018
  • iPhone XR releasedatum: 26 oktober 2018

Kopen?

De nieuwe iPhones zijn zoals gebruikelijk direct na de officiële presentatie als pre-order te bestellen in Nederland. De pre-orders lopen vanaf 14 tot 20 september waarna de toestellen vanaf 21 september geleverd worden. De iPhone Xs, Xs Max en iPhone Xr zijn dus nu al te koop als los toestel of in combinatie met een abonnement. Dit zijn de nieuwe modellen:

iPhone Xr: 6.1 inch iPhone

De budget 6.1 inch LCD-versie van de 2018 iPhones wordt geleverd met Face ID, Dual-SIM functionaliteit en een groter scherm dan zijn voorganger, de iPhone 8. De smartphone beschikt over de Apple 12 chipset gecombineerd met 3GB RAM. Dit is het model waar Apple mede door de lagere adviesprijs de hoop op vestigt. De iPhone Xr is te koop met 64GB, 128GB of 256GB opslagruimte. De beschikbare kleuren zijn zwart, rood, geel, blauw en koraal.

iPhone Xs: 5.8 inch iPhone

Wat de twee premium AMOLED-versies betreft, is de 5.8 inch iPhone Xs de kleinste versie. Dit model wordt gezien als de directe opvolger van de iPhone X. Hoewel het om een upgrade van de iPhone X gaat zijn er allerlei verbeteringen aan de binnenzijde te vinden. De nieuwe iPhone Xs heeft bijvoorbeeld meer werkgeheugen maar ook de betere A12 processor. De iPhone Xs is te koop met 64GB, 256GB of 512GB opslagruimte. De beschikbare kleuren zijn spacegrijs, zilver en goud.

iPhone Xs Max: 6.5 inch iPhone

De 6.5 inch AMOLED-versie is de grootste iPhone ooit die Apple gemaakt heeft. Met het forse scherm dat richting het tablet formaat gaat richt Apple zich op het premium bedrijfssegment, met ook de felbegeerde dual-SIM functionaliteit. Dit model, de iPhone Xs Max genoemd, is bovendien de duurste smartphone van Apple in 2018. De iPhone Xs Max is te koop met 64GB, 256GB of 512GB opslagruimte. De beschikbare kleuren zijn spacegrijs, zilver en goud.

De releasedatum voor de 2018 iPhones in Nederland ligt voor alle drie modellen op dezelfde datum, 21 september 2018. Zoals gebruikelijk bij de introductie van een nieuwe iPhone gaan de verkopen snel. Voor je het weet is de iPhone die je wilt bestellen al voor de releasedatum uitverkocht door voorraden die voor pre-orders bestemd zijn. Bestel de iPhone die je wilt hebben daarom zo snel mogelijk zodat je niet langer dan nodig hoeft te wachten.