De naam van de Nokia smartphone met “notch” is bevestigd als Nokia X6. Dit blijkt uit een recente Bluetooth certificatie die het toestel heeft ontvangen. De smartphone die de laatste weken volop in de aandacht staat draagt het modelnummer TA-1099. Eerder werd gedacht dat dit model de naam Nokia X zou krijgen maar nu blijkt dat het Finse bedrijf voor de naam Nokia X6 gaat. Het is echter nog mogelijk dat het toestel verschillende namen krijgt, afhankelijk van de regio waar het verkocht gaat worden.

Nokia X6

De Nokia X6 was eerder deze maand al te bewonderen op een promotie-evenement in China. Op diverse afbeeldingen die gedeeld zijn op het Chinese Weibo en Baidu is de smartphone met inkeping in het scherm al in volle glorie te bewonderen. Dit evenement eindigde op 2 mei waarna er opnieuw beelden verschenen via een officiële keuring bij het Chinese TENAA. Volgens het Chinese telecommunicatieagentschap TENAA heeft de smartphone een 5.8 inch display, een dubbele camera met 16 megapixels aan de achterkant, 3GB, 4GB of 6 GB RAM en een 3000 mAh batterij. De chipset bestaat uit een octa-core processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz, die past bij de beschrijving van Snapdragon 636. Verder draait het toestel op Android 8.1.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Het promotie-event van afgelopen weken was georganiseerd om een hype te creëren rondom de eerste Nokia smartphone met notch. Of smartphoneliefhebbers in het Chinese land zitten te wachten op weer een smartphone met notch is een andere vraag. De laatste smartphones van Nokia, zoals de Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco, hebben nog een regulier display zonder inkeping aan de bovenkant. De release van de Nokia X6 vindt plaats over vijf dagen vanaf vandaag. Op 16 mei heeft het Finse HMD Global, het bedrijf dat de toestellen ontwikkelt, een persevenement ingepland waar het toestel onthuld gaat worden.

Bron: Nokiamob