De Nokia X6 is het nieuwe “notch” model van HMD Global, de ontwikkelaar van de huidige generatie Nokia smartphones. Volgens een vermelding op de website van de benchmark website Geekbench zal de Nokia X6 worden aangedreven door de Snapdragon 636 chipset. Deze SoC is ontworpen door Qualcomm en bestaat uit een octa-core processor met een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz en de Adreno 509 grafische chip. De Geekbench vermelding laat verder zien dat de Nokia X6 6GB RAM ter beschikking heeft. De basisvariant van de Nokia X6 zal naar verluidt aangedreven worden door Helio P60 chipset van het Taiwanese MediaTek en naar verwachting zal deze 4 GB RAM bevatten. Het model dat nu bij Geekbench getest is betreft de premium variant met de betere specificaties.

Lage prijs, goede specs

Met deze specificaties en een verwachte adviesprijs van circa 200 euro is het een aantrekkelijke smartphone dat niet alleen de notch maar ook een 6GB RAM naar het onderste segment brengt. De benchmark laat verder zien dat de smartphone op Android 8.1 Oreo draait, de allerlaatste versie van het besturingssysteem. Er moet echter worden opgemerkt dat het apparaat snel een software-update kan ontvangen die het besturingssysteem naar Android P zal upgraden. De aflevering van deze software-update wordt versneld uitgevoerd op een aantal toestellen waaronder modellen met de Snapdragon 636 chipset.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

De smartphone is uitgerust met een notch, als eerste smartphone onder naam van het Nokia merk. Het display zelf heeft een formaat van 5.8 inch met een beeldverhouding van 19:9. De rechterkant van de smartphone beschikt over zowel de volumeknop als de aan/uit-knop. Het achterpaneel van de Nokia X6 de dubbele camera toont met de vingerafdrukscanner. De dubbele camera’s van de telefoon zijn vermoedelijk weer uitgerust met lenzen van Carl Zeiss.

Vorig week werd al duidelijk dat dit toestel niet Nokia X gaat heten maar de Nokia X6 naam krijgt. Daarvoor werden al veel foto’s en video’s van de Nokia X6 gedeeld via een officieel promotie-evenement dat HMD Global in China georganiseerd werd. Op dit moment lijkt het erop dat de Nokia notch smartphone alleen in China verkocht gaat worden maar dat is nog niet officieel bevestigd. Het gerucht gaat dat de Nokia X6 op 16 mei wordt aangekondigd en dat meer informatie over de beschikbaarheid en de prijs van de handset waarschijnlijk beschikbaar zal zijn op de lanceringsdatum.

Bron: Geekbench