De zomer is in aantocht. Dat betekent niet alleen dat we ons kunnen opmaken voor het warme weer maar ook de naderende introductie van de 2019 iPhone-modellen. En hoe dichter we bij de presentatie komen, zoals gebruikelijk in september, hoe meer informatie naar buiten komt over de nieuwe modellen. Deze keer is het Macotakara die wat nieuws te melden heeft. Volgens dit Japanse blog worden de nieuwe iPhone XI-modellen uitgerust met een 6.1 en 6.5-inch display.

Triple-camera modellen

Volgens betrouwbare bronnen die verbonden zijn aan leveranciers in China worden twee iPhones uitgerust met een triple-camera. En deze modellen worden uitgerust met een 6.1 en 6.5-inch OLED-display. Voor het gemak noemen we deze nu de iPhone XI en iPhone XI Max, hoewel de echte namen nog niet officieel bekendgemaakt zijn. De bronnen beweren dat de twee nieuwe iPhones voor 2019 speciaal zijn ontworpen voor de triple-lens camera die we eerder zagen. Het is een ontwerp waar velen vraagtekens bij zetten, maar Apple lijkt dit design toch wel degelijk te introduceren.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Bult van camera

Opvallend aan dit ontwerp is de vreemde camera-opstelling; niet symmetrisch en geplaatst in een groot vierkant op de achterzijde van de smartphone. Volgens het bericht van Macotakara zou Apple de twee smartphones iets dikker maken, zodat de bult van de camera niet zoveel opvalt. Zo wordt beweerd dat het 6.1-inch model 0,15 mm dikker zal zijn dan de iPhone XS zijn, maar de camerabult zal verminderen met 0,5 mm. Over het 6.5-inch model wordt gezegd dat het 0,4 mm dikker is dan de iPhone XS Max, maar dat de camerabult 0,25 mm kleiner is.

Naast de dikte van de toestellen wordt er ook gesproken over een aantal andere features. De bronnen vertellen dat de twee OLED-modellen voorzien zijn van omgekeerd draadloos opladen, een functie die nu al beschikbaar is in de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro. De iPhone XI-modellen zullen ondersteuning bieden voor een 18W USB-oplader en geleverd worden met een USB-type C naar Lightning-adapter in de doos.

Met nog een vijftal maanden te gaan tot de officiële introductie van de nieuwste iPhones zullen we ongetwijfeld meer horen over de plannen van Apple. De geruchten vertellen doorgaans een verhaal dat soms wel klopt, maar vaak ook niet. Daarom is het slim om het nieuws van vandaag met een korreltje zout te nemen, omdat het nu nog veel te vroeg is om dingen uit te sluiten. Wie weet kiest Apple de komende maanden alsnog een andere route.