Met het Mobile World Congress voor de deur is het druk op de benchmarking website Geekbench. Zo kwamen we eerder vandaag de ZTE Blade V9 tegen en nu is ook de Motorola Moto G6 Play getest. De smartphone van Motorola is één van de verwachte modellen die het bedrijf over een week gaat presenteren. Onlangs kwamen we dit model al tegen in een andere benchmark en eerder werden al de afbeeldingen gelekt. Ook lekten eerder al een aantal specificaties van de Motorola Moto G6 Play uit maar nu heeft de smartphone ook de eerste benchmark bij doorstaan bij benchmarking website Geekbench.

Benchmark

De Motorola Moto G6 Play heeft in de benchmark een score behaald van 1801 punten in de multi-core en 472 in de single-core. Op basis van deze scores zijn de prestaties vergelijkbaar met de vorige week geteste Samsung Galaxy J4, een onaangekondigd model van Samsung. Uit de benchmark van vandaag blijkt verder dat de Motorola Moto G6 Play uitgerust is met de Snapdragon 430 processor (MSM8937). Dit is een relatief oude chipset dat in 2015 al aangekondigd. De chipset is gemaakt met het 28 nanometer proces en bestaat uit een octa-core processor met ARM Cortex-A53 cores. Door de benchmark is nu ook bekend dat het toestel de beschikking heeft over 3GB RAM.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Motorola Moto G6 Play

Van de drie nieuwe Moto G6 modellen is de G6 Play het budgetmodel. Het verschil met de andere twee varianten is dat model minder goede onderdelen heeft en in design wat verschilt. Zo is er een minder krachtige chipset en geen dual-camera aan de achterzijde maar een enkele camera. Verder heeft dit model de vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Bij de andere modellen is deze aan de voorkant te vinden. Wat dit model dan wel weer een voordeel geeft is de grotere batterij met 4000 mAh. Dit zijn de verwachte specificaties van de Motorola Moto G6 Play:

Moto G6 Play specs

  • 5.7 inch display HD resolutie)
  • Qualcomm Snapdragon 430 chipset
  • 3GB RAM
  • 16GB of 32GB opslagruimte
  • 4000 mAh batterij
  • 12 megapixel hoofdcamera
  • Frontcamera

moto-g6-play

Bron: Geekbench