Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona staat voor de deur. Dat betekent dat een uitgebreid aanbod smartphone binnen enkele dagen gepresenteerd gaan worden. Eén van deze smartphones is de Blade V9 van ZTE. Dit merk is in Nederland niet zo bekend maar wereldwijd is het een redelijk grote speler. Specificaties van de Blade V9 lekten eerder al uit maar nu heeft de smartphone ook de eerste benchmark bij doorstaan bij benchmarking website Geekbench.

Benchmark

Zoals eerder al bleek is de Blade V9 geen high-end smartphone zoals verwachte Galaxy S9 van Samsung of de Huawei P20. De recente benchmark van de Blade V9 toont een gemiddelde score van 3931 in de multi-core en 772 in de single-core. Met deze score zijn de prestaties te vergelijken met smartphones zoals de Lenovo P2 en de Samsung Galaxy S6. Dit is niets om zich voor te schamen aangezien de Galaxy S6 nog altijd een prima smartphone is. Zo zien we dat de niet alleen de high-end modellen steeds sneller worden maar de budget en mid-range telefoons ook. Onder de motorkap van het geteste toestel bevindt zich de Snapdragon 450 chipset gekoppeld aan 3GB RAM. Uit de benchmark komt ook naar voren dat het toestel op Android 8.1 draait, wat de laatste versie van het besturingssysteem is.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Wat al bekend was

De ZTE Blade V9 kwam vorig jaar december al in beeld waarin niet alleen de specificaties van de telefoon werden onthuld maar ook het ontwerp. De telefoon dook namelijk op de officiële website van ZTE Spain op en dat werd gedeeld op Twitter. Hoewel de vermelding snel weer werd verwijderd was het al te laat en waren de specificaties en beelden al bij het grote publiek bekend. Op basis van deze afbeeldingen is duidelijk dat het toestel gemaakt is van metaal en glas met achterop een dual-camera en vingerafdrukscanner. De ZTE Blade V9 meet 151,4 x 70,6 x 7,5 mm bij een gewicht van 140 gram.

De randen van de Blade V9 zijn niet extreem dun, maar ook zeker niet dik. De Blade V9 heeft verder een 5,7 inch FullHD+ scherm met 2160 x 1080 pixels resolutie. De smartphone in de benchmark is uitgerust met 3GB wat volgens eerdere informatie betekent dat dit toestel over 32GB opslagruimte beschikt. De smartphone komt echter ook beschikbaar in 2GB met 16GB opslagruimte en met 4GB en 64GB opslagruimte. Met behulp van een microSD kaart kan de opslagruimte uitgebreid worden en de batterij heeft een capaciteit van 3200 mAh.

benchmark blade v9

Bron: Geekbench