Motorola staat bijna in startblokken om de nieuwste toevoegingen aan het assortiment te presenteren. Al maanden wordt er gesproken over de nieuwe Moto’s. De namen, specificaties en prijzen zijn daardoor inmiddels geen geheim meer. Bovendien zijn verschillende modellen voorbij gekomen in de reguliere benchmarks. Het viel te verwachten maar nu heeft ook de Motorola Moto G6 Plus de Geekbench benchmark doorstaan. Nadat enkele dagen geleden de Motorola Moto E5 voorbij kwam in de database is nu ook de Moto G6 Plus opgedoken.

Benchmark

De Motorola Moto G6 Plus heeft in de benchmark een score behaald van 4123 in de multi-core en 866 in de single-core. Met deze score haalt het toestel de hoogste score van de Moto modellen die op komst zijn. Dit is niet geheel een verrassing als we kijken naar de chipset. De Moto G6 Plus is uitgerust met de Snapdragon 660 chipset (sdm660) terwijl de Moto G6 over de iets mindere Snapdragon 625 processor (MSM8953) chipset beschikt. Eerder werd gedacht dat de Moto G6 Plus over de Snapdragon 630 chipset zou beschikken maar de benchmark laat wat anders zien. Het werkgeheugen van de geteste Moto G6 Plus ligt op 4GB RAM. De Moto G6 met 3GB RAM behaalde onlangs een score van 3582 punten in de multi-core en 709 in de single-core. Het derde model in de G6-lijn, de Moto G6 Play, behaalde een score van van 1801 punten in de multi-core en 472 in de single-core.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

UPDATE: Het is geen Snapdragon 660 zoals eerder vermeld maar Snapdragon 630. Dit is een bug van Geekbench waarin de chipset onjuist vermeld wordt als Snapdragon 660 terwijl het de 630 is.

Van de drie nieuwe Moto G6 modellen is de G6 Plus het model dat qua specificaties aan de bovenkant zit, net als de prijs. De G6 Plus komt beschikbaar in de kleuren indigo en gold. Het display heeft een formaat van 5.93 inch met FullHD resolutie (18:9). Aan de achterzijde heeft het Plus model een dual-camera met de vingerafdrukscanner aan de voorkant. Het duurt niet lang meer voor Motorola de nieuwe smartphones officieel uit de doeken doet. Het evenement waarin de Moto’s geïntroduceerd gaan worden staat gepland voor 19 april.

motorola-moto-g6-plus

Bron: Geekbench