Als je een mobiel abonnement af gaat sluiten, kun je kiezen uit een sim only abonnement of een abonnement met een smartphone erbij. Bij beide typen kun je kiezen voor een looptijd van 12 maanden of van 24 maanden. Daarnaast kun je bij veel providers ook sim only abonnementen afsluiten, die je maandelijks op kunt zeggen. Jaarabonnementen zijn op dit moment het populairst, hoewel vooral in combinatie met een dure smartphone vaker voor een looptijd van twee jaar wordt gekozen. Dit heeft als reden omdat je dan ook je telefoon in 24 maanden afbetaalt in plaats van in 12 maanden, wat uiteraard behoorlijk scheelt in de maandlasten.

Maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Sim only abonnementen die je maandelijks op kunt zeggen winnen snel aan populariteit. Bij deze abonnementsvorm kun je je contract aan het einde van een maand opzeggen, waarna het automatisch een maand later eindigt. Dit abonnement geeft de meeste vrijheid en flexibiliteit. Hier wordt vaak voor gekozen door mensen die altijd prepaid gebeld hebben en eerst kennis willen maken met een abonnement. Maar het wordt ook vaak gebruikt als overbrugging wanneer je contract is afgelopen en je wilt wachten met het afsluiten van een nieuw abonnement, omdat je bijvoorbeeld nog moet wachten op de introductie van een nieuw model smartphone.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Nieuwe regels

Sinds 1 januari van dit jaar gelden er strengere regels voor het afsluiten van een mobiel abonnement mét smartphone. Een dergelijk abonnement bestaat eigenlijk uit twee delen. Je betaalt een bedrag voor het maandelijkse verbruik van belminuten, sms’jes en data. En daarnaast koop je een smartphone op afbetaling, die je in maandelijkse termijnen aflost. Door dit laatste worden dergelijke contracten voortaan als een krediet gezien. Dat betekent onder andere dat je bij het afsluiten ervan wordt aangemeld bij het BKR. En dat kan er weer toe leiden dat je in de toekomst minder hypotheek kunt krijgen.

Wachten met afsluiten nieuw abonnement

De verwachting is dan ook dat veel mensen in het vervolg zullen wachten met het afsluiten van een nieuw abonnement met toestel en zullen proberen langer met hun oude toestel te blijven bellen en pas een nieuw abonnement zullen afsluiten wanneer deze stuk gaat. Ook voor deze groep mensen is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement ideaal als overbrugging.

Eénjarige en tweejarige abonnementen

Bij toestel abonnementen wordt het vaakst gekozen voor een tweejarig abonnement. De maandlasten zijn dan namelijk een stuk lager dan wanneer je je telefoon in 12 maanden moet afbetalen. Omdat de provider bovendien zeker weet dat je minimaal twee jaar lang niet zal overstappen naar een concurrent, zal hij je ook eerder korting willen geven. Om die reden zijn ook tweejarige sim only abonnementen voordeliger dan eenjarige of maandelijks opzegbare. Toch zijn de meest verkochte sim only abonnementen die van een jaar. Dat komt omdat veel mensen met een nog relatief nieuwe smartphone dit een prettige looptijd vinden. Ze gaan ervan uit dat ze nog wel een jaar met hun toestel kunnen doen, twee jaar voelt te veel als een risico.

Opzeggen en overstappen

Als je overstapt naar een nieuw abonnement betekent dat niet dat je huidige abonnement direct stopt. Je moet sowieso altijd de looptijd van je oude contract uitzitten. Overstappen naar een nieuwe provider kan, met behoud van je telefoonnummer, vier maanden voor het einde van je huidige contract. Maar je nieuwe abonnement gaat dan pas in op de dag dat je huidige afloopt. Is je contract al afgelopen, maar heb je niet opgezegd, dan wordt het automatisch verlengd. Wil je dan na een tijdje alsnog overstappen, dan geldt een opzegtermijn van een maand.