Sim only is zo populair omdat het een zeer voordelig abonnement is maar het heeft nog veel meer voordelen. Wanneer je huidige abonnement afloopt en je bent nog tevreden met je toestel en deze werkt nog goed, dan kun je overwegen om een sim only abonnement af te sluiten. Je betaalt hierbij maandelijks alleen voor de inhoud van het abonnement. Dit is bijvoorbeeld handig voor als je wacht tot een nieuwe smartphone uitkomt. Het probleem is echter dat je dan niet gebonden wilt zijn aan een 1- of 2-jarig contract aangezien je liever eerder de nieuwe telefoon wilt kopen. Gelukkig is daar nu een oplossing voor met de maandelijkse sim only.

Maandelijks opzegbaar

Een tweejarig contract is de standaard voor een telefoonabonnement inclusief toestel maar er zijn ieder jaar nog gebruikers die er achteraf spijt van hebben. Twee jaar is ook geen korte periode. Er kan veel gebeuren in 24 maanden tijd en er is geen eenvoudige of goedkope manier om onder het contract uit te komen. Hoewel de korting het grootst is bij een looptijd van twee jaar is het niet in iedere situatie de voordeligste keuze. Voor gebruikers die niet voor een jaar of zelfs twee jaar gebonden willen zijn aan een contract is er de maandelijkse sim only. Dit type contract heeft een looptijd van een maand en wordt automatisch verlengd na iedere maand. Met een opzegtermijn van 30 dagen is dit het meest flexibele abonnement voor mobiele diensten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Providers met maandelijkse sim only

Niet alle providers hebben een sim only in de aanbieding met een maandelijks contract. Hoewel de kosten iets hoger zijn bij een maandcontract is het voor velen een aantrekkelijk optie. Dit zijn de providers die een maandelijkse sim only aanbieden:

  • Vodafone
  • Tele2
  • Robin Mobile
  • Simyo
  • Simyo
  • Ziggo
  • Youfone
  • Ben

Sneller overstappen

Een typisch sim only contract heeft een afsluitperiode van een jaar of twee jaar maar het is nu ook mogelijk om een sim only te kiezen van een maand. Is de dekking niet goed in het gebied waar je woont? Geen probleem. Je zegt het abonnement op en binnen een maand kun je overstappen naar een andere provider. De maandelijkse sim only biedt maximale flexibiliteit waarbij je niet langer dan nodig gebonden bent aan een provider.

Los toestel met maand sim only

Je kan er ook voor kiezen om een los toestel aan te schaffen en apart een sim only abonnement af te sluiten. Dit kan ook voordeliger uitvallen dan wanneer je een abonnement waarbij een toestel wordt geleverd afsluit. Sim only abonnementen met een maand zijn te vinden op de sim only pagina.

Waar moet je op letten?

Belangrijk is dat je beschikt over een goed werkend toestel. Er komen geen extra kosten bij voor een toestel dat moet worden afbetaald omdat er geen toestel wordt bijgeleverd. Je kan ervoor kiezen om een sim only abonnement voor een maand af te sluiten bij je eigen provider als deze het aanbiedt of je kan overstappen naar een andere provider.