Met de LG V40 ThinQ lanceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf de eerste smartphone met vijf camera’s; twee aan de voorzijde en een triple camera aan de achterkant. Het lijkt een antwoord op de geavanceerde Huawei P20 Pro camera met drie sensors. Een recente publicatie van een LG Electronics patent laat echter zien dat de designers al eerder aan meerdere camera’s dachten. Het laatste patent dat het bedrijf heeft aangevraagd toont namelijk een curved smartphone met voorkantvullend scherm, drie in-display frontcamera’s en een quad camera achterop voor een totaal van zeven sensors.

Futuristisch design

Waar we twee weken geleden een opvouwbare telefoon van LG in de patentendatabase van het Amerikaanse USPTO tegenkwamen is het nu een futuristisch smartphone-ontwerp. In het patent, dat op 2 oktober gepubliceerd is, wordt het nieuwe design van een mobiele telefoon vastgelegd. Het is al in 2016 aangevraagd in de Verenigde Staten en Zuid-Korea maar nu pas gepubliceerd.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het design waar de claim op wordt gelegd bestaat uit curved behuizing, “ronde” vormen van het display en een symmetrisch uiterlijk. Het voorkantvullende scherm wordt omringd door minimale randen die onder en boven even groot zijn. Waar het om gaat bij dit patent is de vorm van de smartphone. De illustraties laten zien dat de zijkanten van het scherm niet zoals gebruikelijk recht zijn, maar gebogen. Dit betekent dat de onder- en bovenzijde even breed zijn maar het toestel breder is in het midden. Vanaf de achterzijde is dit beter zichtbaar. Het deel dat verder uitloopt naar de zijkanten is gebogen, waarschijnlijk voor een betere ligging in de hand.

lg design

Triple frontcamera, quad hoofdcamera?

Als aanvulling op dit nieuwe ontwerp hebben de designers ter illustratie laten zien hoe het ontwerp uitgewerkt kan worden. Door de beperkte ruimte in de bovenste rand zijn de frontcamera’s bij dit ontwerp in het display verwerkt, iets dat we nog niet gezien hebben. Aan de achterzijde is er wel een “verouderde” vingerafdrukscanner te vinden maar daarboven is een quad-camera aanwezig. Dit patent laat zien dat men bij LG in 2016 al ideeën had voor de toekomst van de hoofdcamera. Hoewel deze camera’s geen onderdeel van de claim zijn laat het wel zien dat er al eerder aan meervoudige camera werd gedacht, ver voor de introductie van de P20 Pro van Huawei.

De eerste fabrikant die een quad-camera gaat introduceren is Samsung. Volgens geruchten zal de eveneens Zuid-Koreaanse fabrikant deze maand nog een smartphone met quad-camera aan de achterzijde introduceren. De fabrikant heeft bovendien recent een patent geregistreerd waarin een manier wordt beschreven om een Samsung smartphone met meervoudige camera te koelen. Door het toepassen van meerdere camera’s neemt namelijk de hitte toe wat de prestaties van de camera kan verminderen.

Bron: USPTO