De mobiele divisie van LG heeft het wel eens beter gedaan. Afgelopen kwartaal heeft het bedrijf ruim twintig procent minder smartphones verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Met hevige concurrentie van de Chinese merken, hun innovatieve ontwerpen en agressieve prijsstelling is het aan LG om de consument weer voor zich te winnen. Volgens LG wordt het derde kwartaal beter, omdat het van plan is om een aantal competitieve smartphones op de markt te brengen. Dankzij een aantal recente patentaanvragen krijgen we een idee van wat we kunnen verwachten. LG heeft namelijk de ontwerpen van een quad-camera smartphone vastgelegd.

Nieuwe ontwerpen

LG heeft in mei een aantal designpatenten aangevraagd waarin het ontwerp van nieuwe smartphones wordt vastgelegd. Deze patenten zijn vandaag op 6 augustus 2019 gepubliceerd door het Chinese patentenbureau CNIPA. Zoals gebruikelijk bij designpatenten wordt er geen informatie gegeven over mogelijke modelnamen, de features en specificaties. Daarom moeten we het doen met de afbeeldingen, die meer dan genoeg prijsgeven over de mogelijke ontwerpen van de komende LG smartphones. Het hoofdontwerp van de smartphone bestaat uit een full-screen display: zonder inkeping en geen punchhole-camera. Dit is de illustratie zoals deze in de patentaanvraag wordt getoond:

Uitgelicht: aanbieding van de dag

LG design

Frontcamera onder display?

Op basis van illustraties in de patentaanvragen lijkt er geen sprake te zijn van een pop-up camera. Er is immers geen opening aan de bovenzijde van de smartphone waar het uitschuifmechanisme zich zou moeten bevinden. Dit zou dus kunnen betekenen dat er geen frontcamera is, maar het ligt meer voor de hand dat er sprake is van een frontcamera onder het display. Hoewel deze technologie in ontwikkeling is, zijn er op dit moment nog geen smartphones met deze technologie op de consumentenmarkt beschikbaar.

Quad-camera

De smartphone is verder voorzien van een USB Type-C aansluiting op de gangbare plek aan de onderzijde. Aan de zijkanten zijn een aantal knoppen te vinden, onder andere voor de volumeregeling, en boven het display is een speaker te vinden. Het wordt interessanter als we kijken naar de achterzijde van het toestel. Deze nog onbekende smartphone is voorzien van een quad-camera met daarnaast een flitser: een mooie en nieuwe set-up die we nog niet eerder hebben gezien. Bovendien heeft LG meerdere varianten van deze smartphone vastgelegd. Dit zijn de illustraties uit de patentaanvragen.

LG quad-camera

Vooralsnog zijn er nogal wat technische beperkingen om de camera onder het display naar te consumentenmarkt te krijgen. Verwacht daarom niet dat deze smartphone met de frontcamera onder het display snel in de schappen zal komen te liggen. Een andere en meer realistische oplossing is de punch-hole camera, zoals getoond in de onderstaande ontwerpen. Hiernaast heeft LG het displayontwerp van een smartphone met punch-hole camera vastgelegd in Korea. Wat de nieuwe patenten in ieder geval wel laten zien is dat er ideeën zijn voor een quad-camera smartphone met een full-screen ontwerp.