De LG G7 ThinQ van vorig jaar had enkele aantrekkelijke kenmerken. Schokbestendig, water- en stofbestendig met IP68-rating, Snapdragon 845 processor maar vooral ook een 6.1-inch QHD+ display. Hoewel het display zelf niet teleurstelt geldt dit wel voor de batterij die het scherm van energie voorziet. Met een 3000 mAh batterij is het vragen om problemen. Niet geheel verrassend lieten tests dan ook zien dat de LG G7 ThinQ’s batterijduur (veel) korter was dan die van concurrende smartphones.

We zijn nu bijna een jaar verder en de opvolger staat in de planning: de LG G8 ThinQ. Het ontwerp van de smartphone, welke de codenaam ‘Alpha’ draagt, is al gelekt. Daaruit blijkt dat LG wederom voor een 6.1 inch display gekozen heeft, maar gelukkig niet voor dezelfde batterij. Op basis van nieuwe informatie kunnen we melden dat de LG G8 ThinQ accu een capaciteit van 3500 mAh heeft.

project alpha

LG G8 ThinQ batterij

De batterij van de LG G8 ThinQ heeft het modelnummer BL-T41. Dit wordt onder andere bevestigd door een keuring bij het Braziliaanse Anatel, waarbij vermeld wordt dat dit de batterij is van ‘Project Alpha’, oftewel de LG G8 ThinQ. De Braziliaanse keuringsinstantie toont een nominale batterijcapaciteit van 3400 mAh maar op de batterij zelf staat de typische capaciteit van 3500 mAh vermeld. In vergelijking met de LG G7 ThinQ accu betekent dit dus 500 mAh extra capaciteit, wat de batterijduur ongetwijfeld ten goede zal komen.

BL-T41-LG

Presentatie tijdens MWC 2019

De LG G8 ThinQ wordt hoogstwaarschijnlijk volgende maand tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd, tegelijk met de eerste 5G-smartphone van het bedrijf. Deze smartphone krijgt volgens internationale media de naam LG V50, waardoor het gezien kan worden als de opvolger van de LG V40 ThinQ. Dankzij de beelden van Onleaks konden we al zien hoe de LG G8 ThinQ eruit ziet en dit werd vorige week bevestigd door XDA-Developers.

Op basis van deze beelden valt te melden dat het 6.1 inch display een inkeping heeft en aspect ratio van 19.5:9. De inkeping biedt ruimte voor een enkele frontcamera en een aantal sensors. Waar deze sensors voor bedoeld zijn is nog niet bekend. Aan de achterzijde is een horizontale dual-camera te vinden met daaronder de vingerafdrukscanner. Dit betekent dat de LG G8 ThinQ jammer genoeg geen in-screen vingerafdrukscanner krijgt maar het gerucht gaat wel dat de LG G8 ThinQ over “Sound on Display”-technologie beschikt en mogelijk een OLED ipv LCD scherm. Met nog minder dan een maand te gaan zullen we gelukkig snel meer duidelijkheid krijgen.

Bronnen: ANATEL 1 2