Met nog ruim een maand te gaan voordat het Mobile World Congress van start gaat beginnen we een steeds beter beeld te krijgen van wat we kunnen verwachten. Sony heeft vier modellen in pijplijn, Huawei werkt aan de P30 en P30 Pro, Samsung aan de Galaxy S10-modellen en ook LG gaat een nieuw model introduceren. Dit jaar is de tijd gekomen voor de achtste editie in de G-reeks: de LG G8 (ThinQ). Het toestel wordt de opvolger van de LG G7 ThinQ, dat momenteel samen met de LG V40 ThinQ de belangrijkste smartphones voor het bedrijf zijn. De eerste beelden van de LG G8 zijn nu online verschenen, maar als je een baanbrekend ontwerp verwacht dan is het misschien wat teleurstellend.

LG G8 (ThinQ)

Hoe de LG G8 eruit kan zien wordt getoond in een set afbeeldingen afkomstig van Twitter-gebruiker Onleaks in samenwerking met 91mobiles. De beelden zijn, zoals gebruikelijk, gebaseerd op CAD-tekeningen afkomstig van betrouwbare bronnen. Volgens Onleaks draagt de LG G8 intern de codenaam Alpha en is het voorzien van een vergelijkbaar ontwerp als de LG G7 ThinQ. Het lijkt er zelfs zoveel op, dat het misschien zelfs een saai design is om 2019 mee te beginnen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De afbeeldingen laten zien dat de smartphone een glazen sandwich-ontwerp heeft met een metalen frame. Vanaf de voorkant gezien is er niet veel veranderd en is het alsof je naar de LG G7 ThinQ kijkt. Het scherm heeft wederom een grootte van 6.1 inch inclusief notch en aspect ratio van 19.5:9. In de notch is deze keer geen enkele frontcamera te vinden maar een dubbele selfiecamera. Aan de achterkant zijn er wat meer wijzigingen. De opstelling van de dubbele camera is nu horizontaal geplaatst in vergelijking met de verticale positie van de LG G7 camera. Het lijkt erop dat de Laser Autofocus sensor mist. De LG G8 ThinQ krijgt volgens de bron dus geen triple-camera, maar behoudt de dual-camera.

De afmetingen van de telefoon zijn naar verluidt 152 x 72 x 8.4mm, ongeveer gelijk aan die van de LG G7. Verder vinden we onderop een USB Type-C poort, 3.5 mm koptelefoonaansluiting en een luidspreker. LG heeft de simkaartlade en de aan/uit-knop naar rechts verplaatst, terwijl de volumeknoppen en een speciale Google Assistent-knop zich aan de linkerkant bevinden. Er lijkt een extra gat boven de volumeknop te zitten, dat een microfoonopening of een secundaire luidspreker kan zijn. Afgaande op de afbeeldingen is er geen in-screen vingerafdrukscanner maar is deze nog gewoon aan de achterzijde te vinden.

Introductie volgende maand

De LG G8 wordt vermoedelijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 855 chipset, maar dit is nog niet bevestigd. Aangezien er op dit moment nog geen commercieel verkrijgbare smartphones met deze chipset zijn is het mogelijk dat de LG G8 misschien met de “verouderde” Snapdragon 845 uitgebracht wordt. Een vergelijkbaar scenario was ook van toepassing op de LG G6. De LG G8 ThinQ introductie wordt tijdens het Mobile World Congress verwacht. Dit is voor LG een gebruikelijk moment om de nieuwe versie van de G-smartphone te introduceren.