Lenovo is één van de drie fabrikanten die op het punt staat om een nieuw type smartphonedisplay te introduceren. Naast Huawei en Samsung wil het Chinese Lenovo volgende maand een smartphone presenteren met de frontcamera verwerkt in het scherm, vermoedelijk genaamd de Lenovo Z5S. Hoewel eerder al enkele beelden naar buiten kwamen via de Chinese keuringsinstantie TENAA toont een nieuwe video pas echt hoe de smartphone eruit ziet.

Lenovo Z5S

De Lenovo Z5S is een uitbreiding van de steeds groter wordende Z5-familie. Eerder deze maand zijn namelijk de Z5 en Z5 Pro al aangekondigd. Met een duidelijke teaser op Weibo laat Lenovo weten dat er nog een nieuw model op komst is met een nog unieke frontcamera. Deze is niet verwerkt in de rand boven het display of in een notch maar in het scherm zelf. Hoe dit eruit kunnen we zien in de deze video via /Leaks:

De Z5, met modelnummer L78071, wordt waarschijnlijk niet in Nederland uitgebracht. Met alleen certificaties door TENAA, 3C en MIIT in China lijkt het erop dat dit het enige land is dat kennis mag maken met dit nieuwe model. Verder is bekend dat het toestel voorzien is van een triple-camera, 6.3 inch scherm en 3.210 mAh batterij. De totale afmetingen zijn 156,7 x 74,5 x 7,8 mm en verwacht wordt dat dit toestel voorzien is van de nieuwste high-end Snapdragon processor. De naam van deze processor is nog niet bekend maar mocht dit het geval zijn dan is de Lenovo Z5S geen goedkope telefoon.