Hoewel de BlackBerry KEY2 net zijn weg naar de schappen begint te vinden is een nieuwe versie al op komst. Een nieuw lid van de KEY2-familie werd al verwacht nadat we zelf vorig jaar al meldden dat er niet één nieuw BlackBerry model op komst was maar twee. Aangezien er al één model gepresenteerd is als de BlackBerry KEY2 was het wachten op de eerste beelden van het tweede model. Dankzij de bekende lekker Evan Blass is nu de eerste foto van dit tweede model online verschenen. In een post op Twitter presenteert Blass de eerste afbeelding van de kleurrijke BlackBerry KEY2 Lite.

BlackBerry KEY2 Lite

Het nieuwe lid van het BlackBerry assortiment heet KEY2 Lite en geen Mini volgens Blass. De smartphone heeft namelijk dezelfde afmetingen als de grote broer. Wat dan precies het verschil is tussen de modellen is nog niet duidelijk. Het enige wat we op dit moment weten is dat het toestel in diverse nieuwe kleuren verkrijgbaar zal zijn. De smartphone wordt uitgebracht in de kleuren rood, blauw en koper. De gedeelde foto toont de KEY2 Lite in een rode kleur. Het lijkt erop dat het meer een accent is dan een volledig andere kleur als we afgaan wat er op de afbeelding te zien. Aan de andere kant kan de rode kleur aan de voorzijde echter meer van zich laten zien. De reguliere BlackBerry KEY2 is enkel in het zwart te koop.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Aangezien het om een Lite versie van de BlackBerry KEY2 gaat ligt het voor de hand dat dit toestel voor een lagere prijs op de markt beschikbaar komt. De Lite benaming wordt doorgaans gebruikt voor smartphones met minder goede specificaties. Het is mogelijk dat de BlackBerry KEY2 Lite uitgerust wordt met minder werkgeheugen of een low-end processor. Zo ontdekten we in mei al een benchmark van een BlackBerry toestel met een Snapdragon 450 processor. Op dit moment blijft het gissen wat de specificaties zijn maar daar zullen we ongetwijfeld snel meer over te weten komen.

Bron: EVleaks