Als je erover nadenkt om je iPhone weg te doen dan is het verstandig om je eerst erin te verdiepen wat je moet doen voor je de iPhone verkoopt. De nieuwe iPhone modellen zijn al een tijdje uit waardoor de prijzen niet meer zo hoog zijn. Of je verkoopt je iPhone snel voor de nieuwe iPhones van 2018 op de markt verschijnen. Een uitstekend moment op een nieuwe iPhone te kopen. Zodra de nieuwe modellen gepresenteerd zijn krijg je minder geld terug voor je oude iPhone.

Om de kosten van een nieuwe iPhone te dekken is het mogelijk om je oude iPhone te verkopen. Voordat je direct de iPhone aan een recycling bedrijf verkoopt of op te koop zet op een tweedehands website zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Back-up en resetten

Een iPhone die verkocht wordt mag geen persoonlijke data meer bevatten. Je wilt immers niet dat iemand anders er vandoor gaat met al je persoonlijke informatie. Dit kunnen foto’s zijn maar ook creditcardnummers en andere gevoelige informatie. Als deze informatie in verkeerde handen valt kunnen de gevolgen desastreus zijn. Voordat je alle data op de iPhone wist maak dan eerst een back-up. Dit kan via iCloud maar ook met behulp van iTunes en een pc of laptop. Verwijder vervolgens alle data op de iPhone door alles te wissen in de Instellingen app. Verwijder hierna de iPhone in de iCloud account door te gaan naar www.icloud.com.

  • iCloud backup: ga naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie
  • iTunes backup: Klik op de iPhone met de rechtermuis op de iPhone en ga naar Apparaten > Back Up
  • iPhone resetten: Instellingen > Algemeen > Hersel > Wis alle inhoud en instellingen

Simlock verwijderen

Als je de iPhone wilt verkopen op een tweedehands website dan levert deze meer op als de simlock verwijderd is. De simlock kan gratis verwijderd worden als de iPhone ouder dan 12 maanden is. Als de simlock nog niet verwijderd is dan kun je dit aanvragen bij de mobiele provider. Een iPhone die als los toestel gekocht is heeft normaal gesproken geen simlock. Als de simlock verwijderd is dan is deze niet meer gebonden aan het netwerk van de mobiele provider maar kan het gebruik maken van alle netwerken.

Verkopen op een tweedehands website

Een iPhone verkopen en kopen gebeurt vaak via een tweedehands website zoals Marktplaats.nl. Het zoekwoord iPhone was in 2017 zelfs één van de meest gebruikte zoekwoorden op Marktplaats.nl. Dit betekent ook dat er veel concurrentie is van andere verkopers die ook de iPhone verkopen. Maak een advertentie waarin alles vermeld staat wat potentiële kopers willen weten. Vermeld het model van de iPhone, kleur, provider en opslagruimte. Als de iPhone simlockvrij is dan is het verstandig om dit ook te vermelden. De kleine details mogen niet vergeten worden. Als je de originele verpakking en oplader nog hebt doe deze er dan bij. Bekijk de advertenties van vergelijkbare iPhones en baseer hier de prijs op. Ga iets onder de prijs zitten van de andere verkopers om meer aandacht te krijgen voor je advertentie.

Inruilen bij een recycling bedrijf

Heb je geen zin om vaak gebeld te worden door potentiële kopers? Dat is ook niet nodig. Het is ook mogelijk om de iPhone te verkopen aan een recycling bedrijf. Er zijn in Nederland een aantal recycling bedrijven actief die oude consumentenelektronica kopen zoals iPhones en iPads. Op de website van het recycling bedrijf zijn de vergoedingen te bekijken die men wil betalen voor je iPhone. Je ontvangt meer voor een werkende iPhone maar het is ook mogelijk om een defecte iPhone te verkopen. Vul je gegevens in als je tevreden bent met de vergoeding die men biedt. De iPhone kan gratis verzonden worden naar het recycling bedrijf.