Over ruim een maand is het tijd voor de nieuwe iPhone modellen. Voor de 2018 line-up worden drie modellen verwacht; een 5.8 inch OLED versie, een 6.5 inch OLED versie en een 6.1 inch LCD versie. Van de drie modellen wordt het laatste model het instapmodel vanwege het LCD scherm. De andere twee modellen kunnen gezien worden als de directe opvolgers van de iPhone. Er is veel gesproken over de verwachte Apple iPhones maar er heerst nog altijd onduidelijkheid over de namen. Wordt het de iPhone 9, 9 Plus of iPhone X Plus? Tot het officieel is zal niemand het met zekerheid kunnen zeggen. De Britse accessoireverkoper Mobilefun denkt het antwoord te weten. Dit zullen de namen worden van de drie iPhones die over een maand aangekondigd worden.

  • iPhone XS Plus – grootste OLED-versie van 6,5 inch
  • iPhone XS – 5.8-inch-versie
  • iPhone – 6.1-inch versie

De iPhone XS Plus wordt de grootste Apple iPhone ooit. De iPhone (2018) heeft ook een groot scherm, maar is goedkoper door het gebruik van LCD. Mogelijk dat deze versie ook niet beschikt over een aantal features waar de twee andere modellen wel over beschikken. De variant dat in het midden ligt qua grootte, prijs en specificaties is de iPhone XS. Dit wordt vermoedelijk de directe opvolger van de iPhone X. De LCD iPhone is het enige model met een enkele camera aan de achterzijde, terwijl de iPhone XS Plus en iPhone XS zijn uitgerust met een dubbele camera achterop. Uit de geruchten valt op te maken dat er geen versie zal zijn met een triple-camera.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De namen liggen in lijn met wat verwacht werd maar toch ook weer niet. De naamgeving van het 6.1 inch model met de naam iPhone lijkt wat vreemd. Doordat deze gewoon “iPhone” genoemd wordt zullen gebruikers mogelijk verward raken door de namen. Toch is het niet de eerste keer dat Apple een dergelijke tactiek gebruikt. Zo deed Apple dit ook al eerder bij de iPad. Het bedrijf heeft onlangs het instapmodel “nieuwe iPad” genoemd.