Anderhalf jaar geleden introduceerde Huawei de eigen betaaldienst Huawei Pay. Met deze dienst is het de directe concurrent van Apple Pay en Samsung Pay. Terwijl China in eerste instantie de enige markt was waar de dienst aangeboden werd lijkt het erop dat Huawei de betaaldienst naar meer landen wil uitbreiden. Onlangs vroeg de smartphonefabrikant al een trademark voor de term en logo van Huawei Pay aan bij het Europese EUipo en nu is er ook een aanvraag gedaan bij het Amerikaanse USTPO voor de term met logo Huawei Pay.

Huawei Pay US

Huawei heeft op 13 september 2017 een aanvraag bij het USTPO gedaan voor het beschermen van de term “Huawei Pay”. Dit betekent niet dat Huawei Pay op korte termijn geïntroduceerd wordt in de Verenigde Staten maar het zegt veel over de expansieplannen van Huawei. Betalingen met Huawei Pay zijn op dit moment alleen mogelijk in China, het land waar Huawei marktleider is. Een uitbreiding naar nieuwe landen is niet eenvoudig als we Apple Pay als voorbeeld nemen. De betaaldienst van Apple is bijvoorbeeld op dit moment nog niet in Nederland beschikbaar. Mocht Huawei daadwerkelijk de betaaldienst beschikbaar willen stellen in de Verenigde Staten dan moet het eerst nog banken overtuigen om de dienst te ondersteunen.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Het is niet vreemd dat Huawei inzet op de dienst voor mobiel betalen. Huawei doet het goed op de smartphone markt met record aantallen exemplaren die verkocht worden. Eerder deze maand werd bekend dat Huawei Apple van de tweede plek gestoten heeft en het nu de op één na grootste smartphoneproducent ter wereld is. De groei van het Chinese bedrijf lijkt niet op te houden. Met een focus op nieuwe markten en geen nadruk meer op goedkope smartphones wil de Huawei strijden om de eerste plek, nu nog bezet door Samsung. Om de eerste positie te veroveren is de Amerikaanse markt van groot belang. Op dit moment verkoopt Huawei nog maar weinig smartphones in de Verenigde Staten. De trademark aanvragen in Europa en de Verenigde Staten tonen aan dat Huawei veel van plan is de komende tijd, niet alleen met de aankomende Huawei Mate 10 maar ook met Huawei Pay.

Bron: USTPO