Apple Pay Cash is een nieuwe feature die in de iOS 11 preview geïntroduceerd is. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om in de Berichten app geld over te maken naar andere gebruikers. De functie is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Een trademark aanvraag van gisteren vertelt ons echter dat Apple Pay Cash ook naar Europa komt.

Apple Pay Cash

Apple heeft op 31 augustus een aanvraag bij het European Union Intellectual Property Office gedaan voor het beschermen van de term “Apple Pay Cash”. Dit betekent niet dat Apple Pay Cash al meteen beschikbaar zal zijn in Europa maar het legt de fundering voor een uitbreiding naar Europa, waaronder Nederland. De omschrijving van de aanvraag geeft de volgende informatie waaruit af te leiden is dat het daadwerkelijk om de betalingsfeature gaat:

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

“Computer software used to process mobile payments; computer software for use in contactless transactions with retailers, merchants, and vendors via mobile devices used to process mobile payments..”

De Apple Pay Cash betalingen zijn op dit moment alleen mogelijk in de Verenigde Staten op de iPhone SE, iPhone 6 of later, iPad Pro, iPad (5de generatie), iPad Air 2, iPad mini 3 of later en Apple Watch.

Wat kun je ermee?

Je hoeft geen derde partij te gebruiken om betalingen over te maken, alles kan in de Berichten app van de iPhone. Gebruik Apple Pay met je creditcard om de betaling veilig en bovendien direct naar iemand te versturen. Je kunt geld aanvragen bij een ander maar ook geld ontvangen. Als een betaling naar je verzonden wordt dan wordt je geld veilig opgeslagen in Apple Pay Cash waarna het direct gebruikt kan worden om uit te geven in de Apple Store, op het internet maar je kunt het ook overmaken naar je bankrekening.

Pay Cash trademark

Pay Cash

English version – in collaboration with: LetsGoDigital
Bron: EUIPO