De presentatie van de Huawei Mate 20 vond nog geen twee maanden geleden plaats maar geruchten spreken alweer over het volgende vlaggenschip model; de Huawei P30 Pro. Van alle smartphones die door het Chinese bedrijf verkocht worden zijn de P- en Mate serie de exemplaren met de beste specificaties. Dat is ook de reden waarom er nu al gesproken wordt over de opvolger van de Huawei P20 Pro. Het laatste nieuws over het verwachte model is dat het uitgerust wordt met een curved AMOLED scherm dat aan de bovenkant over een notch beschikt. Dit wordt tenminste beweerd door Ice Universe, een Twitteraar die geregeld inside informatie met de wereld deelt op het platform.

Gebogen OLED-scherm

De tipgever op Twitter beweert dat de Huawei P30 Pro een gebogen OLED-beeldscherm zal gebruiken. Dit scherm zou vervaardigd worden door het Chinese BOE of LG Display in Zuid-Korea. Het gebogen scherm is eerder alleen gebruikt in de prijzige Mate RS Porsche Design en later ook in de Mate 20 Pro. In tegenstelling tot wat veel gebruikers hopen is er jammer genoeg wel weer sprake van een inkeping aan de bovenzijde. Het gaat deze keer wel om een kleine notch, in de vorm van een waterdruppel. Dit is vergelijkbaar met de inkeping van de Huawei Mate 20. De onlangs geïntroduceerde Enjoy 9 is ook voorzien van deze inkeping en hetzelfde wordt verwacht van de P Smart (2019).

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Volgens de laatste berichten is er geen sprake van een frontcamera die in het display is verwerkt. Op dit moment is Samsung de enige producent van OLED-panelen waar een gat in gemaakt kan worden. Helaas is Samsung niet van plan om deze technologie met anderen te delen zodat het zelf de primeur heeft. De technologie wordt waarschijnlijk voor het eerst aan de wereld getoond tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S10.

In aanvulling op het curved AMOLED-scherm wordt er ook gesproken over een 38 megapixel camera voor de Huawei P30 Pro. Het gaat om de 38 megapixel Sony IMX607 beeldsensor. De voorganger, de P20 Pro, beschikt over een IMX600 sensor. Net zoals de P20 Pro wordt de P30 Pro met minimaal een triple-camera verwacht en mogelijk zelfs een quad-camera. Dit is echter nog niet bevestigd door Huawei zelf.

De Huawei P30 zal waarschijnlijk begin 2019 op de markt verschijnen. De Huawei P20 werd in maart 2018 aangekondigd en de Huawei P10 in februari 2017. Uitgaande van een vergelijkbare planning is het mogelijk dat de Huawei P30 op MWC 2019 wordt gepresenteerd. Naast de Huawei P30 Pro worden de P30 Lite en normale P30 verwacht.