Huawei is in Nederland vooral bekend door de P- en Mate-serie maar de goedkopere series doen het ook behoorlijk goed. Het Chinese bedrijf brengt aan de lopende band smartphones uit die verdeeld over de wereld onder verschillende namen verkocht worden. Een voorbeeld is de Huawei Enjoy 9 die in China deze naam draagt, maar in andere landen verkocht gaat worden als de Huawei Y7 Prime (2019). Van dit model zijn de afbeeldingen en specificaties opgedoken zodat alles nu bekend is over het toestel.

Specificaties

De Huawei smartphone met modelnummer DUB-ALOO dook eerder op bij verschillende instanties waardoor al enkele gegevens bekend waren. De smartphone heeft bijvoorbeeld de Chinese 3C certificatie ontvangen en is ook door China Telecom bevestigd waardoor de specificaties bevestigd worden. De afmetingen van de Huawei Enjoy 9 zijn 158.92 × 76.91 × 8.1 bij een gewicht van 168 gram.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Display en camera’s

De Huawei Enjoy 9 is uitgerust met een 6.26 inch scherm dat ondersteuning biedt voor een HD+ resolutie van 720 x 1520 pixels. Het display met waterdruppel-notch, zoals ook in de Huawei Mate 20, heeft een beeldverhouding van 19:9. De inkeping in waterdruppelvorm maakt de ruimte voor een frontcamera met 8 megapixels. Aan de achterzijde van de smartphone is een horizontaal uitgelijnde 13 + 2 megapixel dual-camera te vinden.

huawei enjoy 9

Chipset en werkgeheugen

Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 450 chipset, een budget octa-core processor met 1.8 GHz kloksnelheid. De chipset van de Huawei Enjoy 9 wordt bijgestaan door 4GB RAM en het heeft een opslagcapaciteit van 64 GB. Een tweede variant zal te koop zijn met 3GB RAM en 32GB opslagruimte. De opslagcapaciteit van beide modellen kan tot maximaal 512GB worden uitgebreid met een microSD kaart.

Standaard wordt het toestel geleverd met Android 8.1 Oreo met daarover de EMUI 8.2 schil. De vingerafdrukscanner is aan de achterzijde te vinden, de 3.5mm koptelefooningang onderop en er is een batterij van 4.000 mAh. De smartphone wordt verkocht voor om en nabij 190 euro in de kleuren Aurora Blue, Magic Night Black, Coral Red en Aurora Purple. Met de specificaties zoals vermeld is de Enjoy 9 redelijk vergelijkbaar met de Oppo A7 en Huawei P Smart 2019.